Renault clio I

26 Paź 2011, 14:35

Witam!
Mam zamiar kupić ww samochód z silnikiem 1.2 lub 1.4, już prawie się zdecydowałem ale jednak części są bardzo drogie (w porównaniu do ceny auta) a z tego co słyszałem zawieszenie tylne trzeba dosyć często remontować a koszt amorków 600zł, i wiele różnych rzeczy lubi się psuć, tak więc mam pytanie dotyczące zamienników, czy są takie, jak się sprawdzają i w jakiej cenie?
thend
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

26 Paź 2011, 14:47

Co tu sie dziwić francuz;)Do francuzów zawsze były drogie części ;D
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

26 Paź 2011, 14:52

ja nie wiem czy ty te amortyzatory ze zlota kupujesz ? tak sie sklada ze znajoma ma clio I z 94roku z silnikiem 1,4 przy ktorej ja dłubie :) amorki zmienialem jej 2miesiace temu kupilem w sklepie 39zl/sztuki , ostatnio zmienilem czyjnik temperatury 30zł i silnik krokowy 65zł , według mnie ceny sa smiesznie niskie , spalanie 1.4 80koni wychodzi w granicach 6-7litrów na 100km , chcesz wiedziec cos wiecej pisz na pw
zawieszenie banalnie proste belta i amortyzatory nic poza tym , blacha ocynk nie rdzewieje no i praktycznie niema sie co tam zepsuc , dodam iz autko w czasie zakupu jakies pol roku temu kosztowalo 1,2tys zl :)

lepiej kupic francuza niz jakiegos wieswagena bo tutaj nie placi sie za znaczek , a jak bedziesz dbac to napewno bedzie mniej awaryjne niz jakis stary zgnity golf lub polo
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

26 Paź 2011, 15:39

dzięki za odpowiedź, mam pytanie co do wspomagania, bo z tego co czytam to go nie ma, zapewnie zależnie od modelu, więc czy można spokojnie jeździć bez wspomagania tym autem? czy też podczas parkowania na wąskim parkingu trzeba się namęczyć
thend
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

26 Paź 2011, 15:40

Tak tak bo francuzy niegniją i są super,gdby tak było to większosc jezdziła by nimi a nie niemcami.
Akurat miałem niezłe przygody z peugeotem 206 i nigdy wiecej francuskiego samochodu,a teksty typu wieśwagen świadczą tylko o twoim poziomie inteligencji ;)
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Paź 2011, 16:43

tak sie sklada ze mam kilku znajomych z vw audi i francuzami w okolicy w ktorej mieszkam wszyscy narzekaja na zawieszenie w vw i audi zrednio trzeba robic co 2lata a to jest kosztowne, sam mam w firmie 3 renowki i zlego slowa o nich powiedziec nie moge , dla przykladu kangoo ma juz nalatane ponad 400tys i jezdzi dalej az milo zawieszenie robione ze 150tys km temu
vwmaniak - po co przeplacac za znaczek ?? nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem ludzi ktorzy podniecaja sie ze maja passata b5 , skoro w tej cenie mozna miec samochod kilka lat mlodszy z lepszym wyposazeniem i mniejszym przebiegiem

thend , clio I nie koniecznie musi byc bez wspomagania , napisz do jakiej kwoty szukasz samochodu , ten o ktorym pisalem wczesniej ma wspomaganie , elektryczne szyby i lusterka a nawet poduche kierowcy , clio i ogolnei francuzy w pl sa tansze gdyz rzekomo sa gorsze
bioly21
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...
    Volkswagen Tiguan GTE Active Concept
    Stany Zjednoczone są największym rynkiem SUV-ów na świecie. Auta te, odznaczające się wszechstronnym zastosowaniem, bardzo dobrze pasują do amerykańskiego stylu życia. Podczas North American International Auto Show ...

26 Paź 2011, 16:56

Ja nie twierzdzę ze niemieckie samochody są bez wad ale poprostu piszę ze do samochodów francuskich są droższe części a ty od razu ze wieswagen i wogóle a to przecież porządne forum ;)
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Paź 2011, 17:08

tak mi sie wymsknelo bo te auta w niczym nie sa lepsze od innych tylko drozsze , a czesci sa w bardzo porownywalnych cenach tylko trzeba wiedziec gdzie kupowac
bioly21
Zaawansowany