Renault Megane, Volkswagen Polo - co wybrać??

04 Lis 2006, 12:23

Mam mega problem, gdyz zastanawiam sie nad kupnem auta i nie wiem co wybrac. Jak napisalem w temacie rozchodzi sie o dwie marki samochodow "Renault Megane oraz Volkswagen Polo" Meganka jest z 96 roku a Polowka z 97 ( wiec jest to jegna z pierwszych wersji ) Mnie osobiscie bardziej podchodzi Megane z tego wzgledu iz jest ladniejsze jesli chodzi o wyglad, jednak w sprawach technicznych jestem zielony. I nie wiem ktore z tych dwoch aut bedzie w stanie mi lepiej sluzyc, bo jak widac nie naleza one do najnowszych rocznikow. Jesli ktos zna sie dobrze na autach i posiada jakis zasob wiedzi na temat tych dwoch marek to prosze o rade. Bardzo mi na tym zalezy. Kazdy rodzaj porady mile widziany, np. moze byc link do jakiejs profesjonalnej strony gdzie zostalo zrobione porownanie tych dwoch aut itp. Z gory dzieki :)
SaileR
Nowicjusz

04 Lis 2006, 12:29

A moze ktos poleci mi jakies auto innej Marki ? Ktore bedzie lepsze od tyc dwoch. Na obecna chwile dysponuje 10 000 zl i nie chcial bym tej sumy przekroczyc, dlatego zalezy mi na aucie ekonomicznym ktore nie bedzie zbyt duzo palic ale bedzie fajnie wygladac. Poniewaz mam 21 lat i w tym wieku nie ukrywam, sportowy wyglad dla tekiego przyszlego wlasciciela jak ja jest wazny :) Przykladowo Meganka jest juz w GAZIE i poj. to 1.4 co to Polowki to jeszcze za duzo nie wiem :/ Prosze o rade.
SaileR
Nowicjusz

04 Lis 2006, 18:52

Polecam Honde Civic. 3-drzwiowe, zgrabne autko z silnikiem 1.3, 1.4 lub 1.6 oszczędne, szybkie, bezawaryjne i ładne! Byłem posiadaczem swego czasu CRX-a i nie miałem z nim nigdy żadnych problemów. A uzytkowałem go również na torze... :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

05 Lis 2006, 00:30

Karson napisał(a):Polecam Honde Civic. 3-drzwiowe, zgrabne autko z silnikiem 1.3, 1.4 lub 1.6 oszczędne, szybkie, bezawaryjne i ładne! Byłem posiadaczem swego czasu CRX-a i nie miałem z nim nigdy żadnych problemów. A uzytkowałem go również na torze... :wink:

chodz jestem posiadaczka astry Gsi jestem tego samego zdania co kolega nie ma to jak civic. a jesli juz to proponowalabym z Twojego posta golfiego chodz jakos i tak nie jestem do niego przekonana
smerfetka
Początkujący

Miejscowość: Gogolin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Omega - samochód do driftu
    Omega to konstrukcja zbliżona do Sierry – rodzinny samochód z napędem na tył. Auto powstało w dwóch generacjach, a ostatnia (produkowana w latach 1994 – 2003) dobrze nadaje się na pierwsze treningi ...
    Chevrolet Corvette C1
    Zupełnie inne oblicze ma natomiast Corvette C1. Pierwsza generacja legendarnego sportowego Chevroleta była dostępna wyłącznie ze zdejmowanym dachem. Miała być odpowiedzią na brytyjskie i włoskie kabriolety importowane po ...