Renault megane

10 Lip 2010, 22:19

Witam, od wczoraj mam problem z moja renowka megane 1.6 gaz rok 98. A mianowicie jade sobie normalnie na gazie i w pewnym momencie auto robi sie mulowate. Bieda ruchyc spod swiatel, a jak zrzuce na luz to gasnie. Wtedy nie chce sie przelaczyc na gaz. Jade sobie na benzynie tym mulem i nagle huk i auto idzie jak nowe na benzynie i na gazie. Zajechalem do domu podnosze maske zeby sprawdzic co sie stalo a tam korek od wlewu paliwa wywalony i olej rozlany na silniku i masce od spodu. Ale mysle sobie ok przeszlo umylem wszystko i jest ok. Dzisiaj jade i znowu to samo tylko ze auto juz samo sie nie uleczylo. Dojechalem do domu i dalej muli. Ale dziwnie wypuszcza powietrze z rury wydechowej z takimi przerwami. Co moze byc przyczyna ? Pomozcie koledzy bo mnie zaraz cos trafi
Ostatnio edytowany przez Graff, 26 Lip 2010, 17:45, edytowano w sumie 1 raz
Graff
Nowicjusz

• 10 Lip 2010, 23:12

kolego jak chcesz odpowiedzi to błagam streść swoje wypociny... A tak na serio jak miałeś olej rozlany na silniku to prawdopodobnie zaraz zatrze się silnik. Potrzebna natychmiastowa interwencja mechanika.
    wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

11 Lip 2010, 09:12

Ok streszcze. Ogolnie auto podczas jazdy traci moc. Gasnie przy dojezdzaniu do swiatel. Wczoraj mi sie tak stalo dojechalem do domu i auto dalej mulowate. Przylozylem reke do wydechu i dziwnie wylatywal dym z niego tak z odstepem ok sekundy nie rownomiernie. Teraz go odpalilem i chodzi normalnie. Dziwne cuda...

[ Dodano: 11 Lipiec 2010 ]
    A dwa dni temu tez podczas jazdy auto stalo sie mulowate. Jechalem nim tak na bezynie ( bieda jest ruszyc spod swiatel) no i nagle delikatnie cos puklo i auto jedzie normalnie. Dojechalem do domu i korek byl wywalony od wlewu oleju i olej rozlany. Dolalem go i ok. Ale tak jak pisalem wyzej to zdarza sie codziennie

[ Dodano: 16 Lipiec 2010 ]
    Problem rozwiazany. Poszly cewki . Temat do zamkniecia
    Graff
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
      Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...