Renegade 2015 1.4 - zbieżność/geometria

11 Lip 2019, 16:33

Witam wszystkich. Szukam jakiś danych do poprawnego ustawienia zbieżności w/w aucie, którego szczęśliwym posiadaczem został mój tato.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Maciej.
rosolek4
Obserwowany

12 Lip 2019, 12:22

Nie lepiej podjechać na diagnostykę gdzie Ci to ustawią? Mając nawet takie dane bez odpowiednich przyrządów sam jej nie ustawisz poprawnie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Lip 2019, 17:19

No, co ciekawe pan"Czesiek" od przyrządów pyta bo nie wie jak w tym modelu powinno być. Chyba trzeba zmienić pana "Cześka" :)
rosolek4
Obserwowany

20 Lip 2019, 19:08

rosolek4 napisał(a):Szukam jakiś danych do poprawnego ustawienia zbieżności w/w aucie

rosolek4 napisał(a):No, co ciekawe pan"Czesiek" od przyrządów pyta bo nie wie jak w tym modelu powinno być. Chyba trzeba zmienić pana "Cześka"

No skoro ktoś, kto ustawia geometrię, nie wie jakie mają być dane, to naprawdę trzymaj się z daleka od tego pana.
Poszukaj w swojej okolicy warsztatu, gdzie zbieżność ustawiają laserowo. Tam jest taki komputerek, który wie, jakie mają być dane i sam je ustawia. Mechanik tylko idzie kręcić śrubkami i patrzy na ekran.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Lip 2019, 19:24

MotoAlbercik napisał(a): nie wie jakie mają być dane, to naprawdę trzymaj się z daleka od tego pana.
MotoAl muszę stwierdzić ze w tym wypadku mylisz się.Ja troche chleba w tym temacie zjadłem w czasie jak pracowałem.W przypadku niektórych pojazdów lub marek nie było ich w bazie danych i klient musiał sam dostarczyć parametry geometrii lub trzeba było posilkować sie danymi z serwisu.Oczywiscie samo ustawienie wtedy to juz zaden problem pod warunkiem ze punkty regulacyjne były sprawne...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Lip 2019, 11:47

Hmmm. Skoro tak mówisz, to zapewne tak będzie. Kiedyś były wszystkie dane. Teraz widocznie serwisy już nie udostępniają takich rzeczy i trzeba samemu się o to postarać. Każdy kombinuje jak zarobić....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000