Reprezentacyjne auto 4x4 przestronne tani najem

29 Wrz 2024, 16:51

Witam.
Przejrzalem kilkadziesiąt tematów postów i nic nie znalazłem w tym temacie.
Szukam auta reprezentacyjnego w najmie długoterminowym w kwocie 2000-3000/mc przebieg 35k rocznie.
Samochód ma służyć do dłuższych tras -(czasem po wybojach) na spotkanie z prezesami firm. Będę nim jeździł sam wiec zależy mi na komforcie, przyzwoitym wyposażeniu, przyzwoitych osiągach 7-8s do 100km/h i przestrzeni wewnątrz - na dalsze wyjazdy z rosłymi współpracownikami.
Co polecacie?
kapitan7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: WV Sharanb
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1999

29 Wrz 2024, 19:34

Może trafisz jakiegoś Mercedesa GLA jak założysz przebieg roczny na poziomie 10-15tkm, przy tak dużych przebiegach w podanym budżecie zostanie jakaś Kia xCeed, VW T-Roc czy coś w tym stylu :wink:

Zauważ, że po przekroczeniu założonego przebiegu od 20tkm w górę bardzo mocno rośnie rata. Przy twoich założeniach samochód będzie musiał odwiedzać serwis dwa razy w roku.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Wrz 2024, 09:14

Masz budżet niedostosowany do wymagań.

Realnie to możesz zerknąć na jakieś www firmy zajmującej się poleasingówkami, np master1 itd to się może jakiś 4-5 letni kodiaq albo XC60 zmieści w tych 3k
Oczywiście o osiągach jakich oczekujesz to od razu zapomnij
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Paź 2024, 09:39

Jak do tej pory to zdecydowanie miałem super doświadczenie z tym forum i zawsze znaleźliśmy odpowiednie auto.
Mam ofertę na corolla cross 2300 miesięcznie z serwisem
Volvo xc60 3100 miesięczne
Obydwa nówka z salonu -oczywiscie mowa tu o kwotach netto. Mamy flotę w firmie więc łapiemy się wszędzie na rabaty flotowe i do tego to jest najem nie leasing.
Za 3700 bez serwisu to mam nowego landcruisera lub kodiaka więc chyba się nie do końca zrozumieliśmy.
Macie może jeszcze jakieś pomysły?
kapitan7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: WV Sharanb
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1999

06 Paź 2024, 09:53

kapitan7 napisał(a):Macie może jeszcze jakieś pomysły?

Żeby Ci doradzić trzeba by znać aktualne oferty/promocje a to wymaga już bieżącego śledzenie ofert dealerów.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

09 Paź 2024, 13:09

Może Volvo XC60/90? Mega wygodne modele, miałem okazję odbyć w XC60 dłuższą trasę i nie narzekałem na wygodę. Może zobacz sobie co w ofercie najmu długoterminowego mają na ............, bo kojarzę, że sporo aut mieli z możliwością najmu.
Ostatnio edytowany przez mike, 09 Paź 2024, 13:14, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
DamianMkk
Nowicjusz

Ostrzeżenia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...
    Jak dobierać i wymieniać wycieraczki samochodowe?
    Polecam fajny poradnik dotyczący doboru i wymiany wycieraczek. Załączam również filmik Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów wycieraczek, różniących się od siebie typem mocowań, długością piór, ...