REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nikt ci nie zagwarantuje że będzie ok tym bardziej mechanik który zgodzi się na taką wymianę nie da ci gwarancji.passat92 napisał(a):tylko sam pasek rozrzadu bez konieczności wymiany całego rozrządu , czy taka operacja ma sens i będzie wszystko ok ?
Masz motor 1Y a powiedz mi co zawiera pełny zestaw rozrządu ? Ano pasek i jedna rolka napinająca . Nic tam więcej nie ma . Rolka w detalu to około 60 zł w hurtowni . Cały zestaw pasek rolka około 150 zł . Czy jest sens zastanawiać się dalej w tym temaciepassat92 napisał(a):Ja wiem że to trochę druciarska robota sam pasek wymieniać
Tyle samo pracy . Napinacz trzeba odkręcić bez względu czy sam pasek czy komplet. Już byś dał spokój z tym oszczędzaniem . Taniej nie będzie i tyle w temacie.passat92 napisał(a): I czy będzie dużo więcej pracy z wymianą dodatkowo napinacza niż np samego paska?
będzie okpassat92 napisał(a):zy pasek rozrządu GATES i rolka napinacz FEBI będzie dobrym wyborem ?
możesz zastosować starą śrubę gdyż nie ma tam użytej dużej siły dokręceniapassat92 napisał(a): czy zasosowanie śruby i nakrętki ze starego napinacza będzie ok i nie ma to znaczenia ?