Rozstaw śrub - jak?

30 Paź 2018, 19:52

Witam,
Jak mogę sprawdzić ile wynosi rozstaw śrub? Czy można to sprawdzić np. na stronie autocentrum -> dane techniczne i w zakładce felgi odczytać rozstaw czy jest to zmienne?
Filipp25
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Paź 2018, 19:59

Możesz sprawdzić na popularnych stronach oponiarskich typu oponeo albo sam zmierzyć. Rozstaw śrub tworzy okręg i jego średnia jest rozstawem. Pamiętaj żeby mierzyć od środka otworu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Paź 2018, 20:07

Mam na sprzedaż koła ze starego samochodu i nie wiem właśnie jaką wartość wpisać. Na autocentrum jak i na oponeo wychodzi, że rozstaw śrub to 5x98. A może być tak, że poprzedni właściciel wstawił np. 5x100 czy ta wartość 5x98 jest zawsze stała?
Filipp25
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Paź 2018, 20:46

Nie da się mieszać rozstawem śrub, jest jeden niezmienny i nie ma możliwości założenia felg o innym rozstawie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Harrier – krewniak crossoverów Lexusa
    Nazwa Harrier kojarzy się większości fanów techniki z angielskim samolotem szturmowym, zdolnym do pionowego startu i lądowania. Jest to jednak także nazwa zgrabnego crossovera Toyoty produkowanego na japoński rynek, ...
    Odpowiednia prędkość - co to właściwie znczy?
    Niedostosowanie prędkości do warunków ruchu jest najczęstszą przyczyną wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym z winy kierujących. Wielu kierowców uznaje, że odpowiednia prędkość to taka, którą ...