Saab 9-3 II Kombi 2.0T 170KM benzyna?

16 Wrz 2015, 09:28

Witam w przyszłym roku chcę kupić samochód, będzie to drugie auto w rodzinie. Posiadam Fiata Pandę 1.1 z LPG z 2004r. benzyna. Drugie auto ma być pojemne i wygodne dlatego wybór padł na kombi (rodzina się powiększyła).
Czy wybór Saaba w kombi w benzynie 2.0T 170KM to dobry wybór, budżet to ok 20tyś. zł
Zastanawiam się jeszcze nad Toyotą Avensis II kombi rocznik 2004 benzyna 2.0 lub Volvo V40 lub ewentualnie Mazda 5.
Jakieś propozycje w kwestii moich wyborów, jakie silniki i uwagi ogólne. Nie interesuje mnie BMW, Audii gdyż żona nie chce.
Proszę o jakieś rady i sugestie.
TishiTib
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 12 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Panda
Silnik: 1,1
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Wrz 2015, 09:56

Hej,

w tym budżecie powinieneś spokojnie znaleźć coś ładnego :) SAAB 9-3 w wersji SS (nazwa modelu) z tych roczników to w sporej części opel Vectra więc bardzo ciekawy wybór - bo wbrew pozorom nie jest to duży problem w serwisie później :) wiem bo miałem :)
jeśli mogę coś zasugerować - staraj się rozglądać za wersją 210 KM - nieco lepsze silniki :) (również 2.0)

warto też szukać auta jak najmłodszego - te które mają radio z wyświetlaczem wbudowanym, anie te które mają wyświetlacz na górze deski rozdzielczej - jak coś się dzieje z radiem jest problem, który nie występuje w nowszych :)

Jeśli przyjdzie Ci do głowy diesel to 1,9 to nic innego jak doskonała konstrukcja Fiata :) więc z nimi też problemu nie powinno być :)
FastDriver
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mercedes AMG S65
Silnik: 6,3 BiTurbo
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014