Invi napisał(a):Nie jesteśmy na forum o tematyce sportowej, nikt tu nie pisze o pałowaniu i podnoszeniu mocy a o normalnej, przyjemnej jeździe gdzie korzystasz ze świetnego momentu już od samego dołu.
Taa i ktoś kupuje 200 konne auto żeby mamusię do kościła wozić
Może Ty tak jeździsz...
Autor kupuje 15 letnie turbo, on nie musi pałować wystarczy że ktoś przedtem nie oszczędzał auta a te silniki mają mało "mięcha" już z fabryki i intensywna jazda powoduje że nie wytrzymują bo do pancernych im bardzo bardzo daleko i tyle
Ja wiem że jak ktoś jest zaślepiony znaczkiem to poleca bo nie ma na masce VW ani Audi ale jak autor pyta o wady to trzeba je głośno wymieniać + przepustnica o której pisał galakty, regeneracja 900 zł a nowa ponad 3000 zł. No może to dla kogoś drobiazd
Ja nie polecam nikomu 1,8 TFSI czy 2,0 TSI te które żłopią olej, nie polecałem tez nigdy 2,0 TDI PD
No ale mówienie że 2,5T itp nie mają wad to dla mnie trochę przesada a jeszcze raz przypominam ze nowe auta stoją w salonie a nie są zakatowane przez gniewnych, jeśli ktoś myśli że tylko niemieckie auta VW/Audi BMW się kręci na obrotach i pałuje to niezły optymizm.