Samochód w granicach 6000.

31 Sie 2009, 21:48

Na upartego Honde byc znalazl ale to moga byc dlugi szukania,Golf jesli w benzynie to tak samo a jesli diesel to odpusc bo bedzie to zajezdzony hebel
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2009, 22:21

A co myślisz o tej Hondzie ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bo z wyglądu ona mi się najbardziej podoba :oops:

Jeszcze ta jest dość ciekawa: [link do oferty na Allegro wygasł]
pinxit
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podlesie

01 Wrz 2009, 06:24

Jak dla mnie to obydwie sa godne zainteresowania ale wybor nalezy do Ciebie :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Wrz 2009, 23:21

Witam ponownie.
Ponieważ przeglądam codziennie oferty z Civikami i jak narazie nie znalazłem ciekawej oferty, moje zainteresowania padły teraz na inny model samochodu, a mianowicie Seata Cordobę I. Chciał bym się Was spytać, jak ten samochód się sprawuje ? Jak blacha jest podatna na rdzę, czy silnik jest awaryjny i czy jest on dynamiczny ?
Chodzi mi tutaj głównie o silnik 1.6 75KM.
I czy w 6000 zł będę w stanie kupić zadbany model tego samochodu.
Pozdrawiam.
pinxit
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Wrz 2009, 00:53

Czy dynamiczny... Dla jednych będzie wystarczający dla innych nie. Jak jesteś młody to pewnie lubisz sobie "wcisnąć". Ogólnie sprawnie da się tym jeździć na pewno. Wiadomo, że coś za coś. Jak chcesz dynamicznie jeździć to i spalanie się zwiększa. Pomyśl może nad czymś z instalację gazową. Tylko, że w tej cenie to będzie instalacje 2 generacji czyli troszkę mocy jeszcze odpadnie...
Jak sam widzisz auta które Cię interesują mają już trochę lat, więc jak do tej pory blach nie łapała rdza to raczej tak szybko nie zardzewieje. Zależy też czy auto było po wypadku, bo mogło być zrobione najtańszym kosztem (aby sprzedać) i w takim przypadku blacha może być bardziej podatna na rdze. Drugą kwestią jest dbanie o samochód :) W naszym kraju sypie się w zimę dużo soli na drogi, ciągle jakiś żwir jest rozsypany (przy jeździe uderzy jakiś kamyk w lakier i już masz odprysk) także powłoka lakiernicza jest dość mocna narażona na różne niesprzyjające czynniki. Robisz polerkę, aby usunąć niedoskonałości, rysy i wżery brudu i zabezpieczasz dobrym woskiem co jakiś czas. W ten sposób lakier wolniej się "starzeje" i co za tym idzie także lepiej wygląda :D
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

22 Wrz 2009, 07:58

Jeśli chodzi o dynamikę, to trochę jeździłem Cordobą II i według mnie dobrze się zbierała :)
A jak z awaryjnością silników ? Bo właśnie tą cordobą co jeździłem, to miała ona 2 razy poważny remont silnika, a raczej to była praktycznie jego wymiana na nowy i nie chciał bym, żeby coś takiego w tej się przydarzyło.
Jeśli chodzi o instalację gazową, to nie chcę takiego samochodu, bo nie mam przekonania do jazdy na gazie :roll:
pinxit
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage debiutuje w Japonii
    Nowy Mitsubishi Mirage to globalny, nieduży samochód, który z założenia jest paliwooszczędny, niedrogi i kompaktowy (łatwy w prowadzeniu), czym spełniać ma wszelkie wymagania stawiane kompaktom zarówno ...

23 Wrz 2009, 16:15

Cordoba 1 podobno wyznacznikiem jakości to raczej nie jest :grin: Jedni będą chwalić inni cały czas narzekać, zależy na co trafisz. Weź lepiej pomyśl o jakimś japońskim aucie, tam masz pewność, że auto jest wytrzymałe i bezawaryjne. A czemu "nie masz przekonania do jazdy na gazie"? W sumie jeżeli gaz to najlepiej sekwencja albo jeszcze nowsza instalka bo nie tracisz mocy, ale pamiętaj że na gazie jeździsz taniej. Nie wiem ile będziesz robił km rocznie to też nie wiem czy Ci się opłacałoby zakładać gaz, ale może byś coś trafił niedrogo już z założonym gazem :)
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

24 Wrz 2009, 10:02

Klakier napisał(a):Cordoba 1 podobno wyznacznikiem jakości to raczej nie jest :grin: Jedni będą chwalić inni cały czas narzekać, zależy na co trafisz.

To wiadomo, że nie każdemu może się spodobać ten samochód, czy też marka, a wadliwy egzemplarz, to chyba w każdej produkcji może się trafić :)

Klakier napisał(a): A czemu "nie masz przekonania do jazdy na gazie"?

No właśnie tak jak napisałeś, że jak jest słaba instalacja, to traci samochód na mocy, a instalacji gazowej, która będzie kosztowała połowę tego samochodu to raczej nie ma sensu wkładać, zwłaszcza, że nie jestem nałogowym kierowcą i aż tak dużo nie będę jeździł.
pinxit
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Wrz 2009, 13:49

Honde civic V do 6k kupisz nawet nawet, 6 to raczej niebardzo.
Fajnego golfa kupisz do 6.000 zl ktory na naszych drogach bedzie sie naprawde niezle sprawowal i nie palil duzo, w gazie to juz w ogole bylby luxus.
Astre mialem i jakos sie do niej nie przekonalem.

Kontrowersyjne bedzie to co napisze lecz moim zdaniem Seat to nie jest dobry wybor i nigdy nie bedzie -,-
Less talk ... More A C T I O N
Grin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

24 Wrz 2009, 19:33

Grin napisał(a):Honde civic V do 6k kupisz nawet nawet, 6 to raczej niebardzo.

civica 6 generacji sprzedałem za 15 tys. zł - auto było w idealnym stanie, rocznik 2000, pełne wyposażenie łącznie ze skórą. ogólnie one chodzą tak między 12-16 tys.

za 6 tys. to moęsz kupić co najwyżej civica 6 ściągniętego z drzewa :twisted:
andrewb25

24 Wrz 2009, 23:52

andrewb25 napisał(a):
Grin napisał(a):Honde civic V do 6k kupisz nawet nawet, 6 to raczej niebardzo.

civica 6 generacji sprzedałem za 15 tys. zł - auto było w idealnym stanie, rocznik 2000, pełne wyposażenie łącznie ze skórą. ogólnie one chodzą tak między 12-16 tys.

za 6 tys. to moęsz kupić co najwyżej civica 6 ściągniętego z drzewa :twisted:

Możliwe, że i tak może być, ale ja jak już coś, to bardziej na civica 5 polowałem.
Natomiast jeśli chodzi o seata, to podoba mi się jego wygląd, ale nie mam pojęcia jak jest z jego wytrzymałością i dlatego się o niego pytam :)
pinxit
Nowicjusz
Awatar użytkownika