Seat Ibiza 2002r 1.4 75KM

04 Lip 2013, 13:18

Siemanko, mam okazję do zakupu Seata Ibizy z 2002 roku z silnikiem 1.4 16v 75km. Moglibyście mi jako tako napisać swoje spostrzeżenia, czy warto? Cena 10 tysięcy.
PavvelRM
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Lip 2013, 15:33

mialem identyczna jednostke , silnik mulasty jezeli nie zlezy ci na osiagach to bierz, spalanie 7-8litrow , po za tym auto nie srawialo mi probblemow;)
tomaczek4
Początkujący

Miejscowość: Internet

04 Lip 2013, 16:08

Powiem szczerze, ze nie zalezy mi jakoś bardzo. Prawo jazdy mam od tygodnia i bardziej cenie sobie wygodę oraz ekonomiczność. Wiadomo, nie musi być to po super kosztach, ale nie chciałbym także skarbonki bez dna. Długo zastanawiałem się nad A3, ale jednak jak już coś się spieprzy to może być drogo. Czyli generalnie polecasz?

Takie pytanie dodatkowe, mega podobają mi się tylnie zderzaki od cupry, jest możliwość zamontowania go w tej ibizce?
PavvelRM
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Lip 2013, 18:18

audi a3 to troszke inna polka.

Co do ibizy woogole jej wyglad jest ladny , mi bynajmniej sie podobal , jezeli ta ibiza co chcesz kupic jest w miare dobrym stanie i nie przeszkadza ci ze silnik nie jest bardzodynamiczny to polecam, mi tylko mocy w niej brakowalo , mi nie stwarzala problemow,po za tym ze dziewczyna mi sprzeglo spalila;D , bylo to moje pierwsze auto , kupilem ja od szwagra , byla to ibiza z polskiego salonu , mozna tak powiedziec ze caly czas w rodzinie jezdzila :D sprzedalem bo brakowalo mi mocy;D
A co do zderzaka to juz nie wiem;) ale znajac zycie bedzie pasowal;)
tomaczek4
Początkujący

Miejscowość: Internet

04 Lip 2013, 21:15

Dobry i pewny wybór bez fajerwerków elektroniki. Tanie w utrzymaniu auto o ile jest kupiony zadbany egzemplarz. Nie ma szału ale eksploatuje się je bezpiecznie i rozsądnie jeśli chodzi o koszty. Prędzej się znudzi niż całkowicie rozsypie... :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 GTL
    Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...