Seat Ibiza? Leon? a moze cos innego? Pomocy

22 Cze 2009, 20:39

Mam 25 000 tys i chciałabym kupić jakieś autko:)
Niestety nie znam sie na tym zbyt dobrze i potrezbuje pomocy w dokonaniu wyboru.
Auta jakie mnie interesują to Seat Ibiza lub Leon
Nie wiem czy to dobry wybór, pomóżcie jak możecie:)
No chyba ze sa jakies lepsze autka które możecie polecić warunek jest jeden chce auto niemieckie:)

Z góry serdecznie
Dziękuje
Beti
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

22 Cze 2009, 21:55

Ibiza to samochodzik na 4(max 6),Leon to samochód na 4 z plusem,zastanów się który wolisz i napisz z jakim silnikiem ,nie proponuję ci innych bryczek bo wybrałaś wcale niezłe ,mniemam ze żdziebko się jednak kłamczuszko na samochodach znasz bo o lepsze trudno! :wink:

[ Dodano: Wto Cze 23, 2009 15:39 ]
Seat Leon,polecane silniki to 1.9TDI,1.9 SDI oraz benzynowy 1.6(101KM),świetnie znosi zasilanie LPG(toleruje nawet proste instalacje),na co zwracac uwagę przy kupnie:sprawność hamulca ręcznego,przepływomierz,silentblocki tylnej belki(wytrzymują ok.200km) w zawieszeniu najszybciej wybijają się łączniki stabilizatora! To tyle.Seat IBIZA cóż Leon jest lepszym samochodem dlatego opisy IBIZY sobie daruję.Beti faktem jest,że te samochody hiszpańskie z niemieckim rodowodem cenią się i uzyskują zazwyczaj wyższe ceny od cen konkurentów,zapewniam cię jednak ,warto jest dać trochę więcej gdyż te Seaty są tego po prostu warte! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Cze 2009, 22:30

Silnik oczywiscie 1,9 TDI

Teraz trzeba znaleźć cos ciekawego a to juz jest ciezka sprawa:( sprawadzałam juz rózne strony ale cieko o cos dobrego jest.
Wszystkie sprowadzane i pewnie klepane:P
A kałmczuszkiem nie jestem poprostu troszke juz szukałam i uwielbiam samochody dlatego zwaracam uwage na modele i opinie o samochodach.

Pozdrawiam
Beti
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maksymalna sprawność i osiągi w hybrydowym BMW 3
    Całkowicie elektryczny tryb jazdy dostępny do prędkości 75 km/h. Tryb jazdy wybiegiem z wyłączonym silnikiem spalinowym może być aktywowany do prędkości 160 km/h. Funkcja start-stop w wersji hybrydowej, przy klimatyzacji ...
    Pracownik w samochodzie
    Eksperci szacują, że nawet 40% ofiar wypadków drogowych w Unii Europejskiej to osoby, które zginęły w zdarzeniach związanych z pracą(1). Na niebezpieczeństwo narażeni są nie tylko kierowcy zawodowi, lecz także ...