Seat Toledo - skrzynia biegów pomocy!!!

04 Gru 2006, 18:27

Witam,

Byłem w serwisie Seata i zdiagnozowali koniecznośc wymiany łożysk w skrzyni biegów Seata Toledo 1.6 1999rocznik. Podali koszt robocizny 1400zł.

Moze znacie jakiś dobry zakład w Czestochowie lub w okolicach, który mógłby to naprawić.
aha i moze ktos wie ile taka przyjemnośc kosztuje?
Przemo329
Nowicjusz

04 Gru 2006, 23:54

Podali koszt robocizny 1400zł.

za taką sumę to kupisz drugą skrzynię a nawet dwie :D
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

18 Gru 2006, 09:20

Właśnie miałem problem ze skrzynią w Ibizie 98 (mała skrzynia, silnik 1,4)
Miałem wybór: kupno skrzyni używanej ok. 800-1000zł plus robocizna za wymianę ok. 400zł = ok. 1300zł. Jednak zdecydowałem się na remont - łożyska biegu 5, wybierak i choinka, do tego wymiana sterowania. Zmieniłem od razu sprzęgło i za wszystko zapłaciłem 2000zł. Autko zupełnie inaczaj chodzi. Przy zakupie używanej skrzyni nigdy nie wiadomo co się w niej zepsuje i kiedy. Wybrałem remont, trochę droższy, ale skrzynia została rozebrana, wyczyszczonai sprawdzona na symulatorze. Myślę, że lepiej jest naprawić, niż w ciemno kupować być może skrzynię w której za 1000km zepsuj się to samo.

Pozdr.
MN
MN99
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: W-wa

02 Kwi 2013, 14:34

Najlepszy warsztat z naprawą skrzyń biegów jest w Częstochowie ul.Ludowa 9 . super robia, szybko i niedrogo, jeździłęm po kilku warsztatach i w wszedzie sami partacze i naciągacze. Polecam
daro3
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 2001
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: audi
Paliwo: Diesel

12 Kwi 2013, 20:39

W Częstochowie znam też inny równie dobry i godny polecenia warsztat,szczegóły moge podać na PW. Części taniej kupisz u nas,a tam tylko wszystko idealnie włożą,wiec to dobra opcja.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa generacja Lexusa IS pierwsze oficjalne zdjęcia
    Światowa premiera całkowicie nowego Lexusa IS będzie miała miejsce 15 stycznia 2013 roku na Salonie Motoryzacyjnym w Detroit. Na rynku europejskim nowy model dostępny będzie między innymi w wersji IS 250 oraz w wersji IS ...