Witam wszystkich forumowiczów
Od niedawna szukam samochodu dla rodziców.Poprzednie auto jakie mieli to Fiat Siena 1.2 + gaz. Autko ostatnio skończyło swoją żywotność. Rodzice mają budżet około 12 tyś, szukali różnych samochodów ,ale w drodze eliminacji zostały 3. Skoda Fabia jest jednym z nim. Rodzice są "starej daty" więc auto bez tysiąca bajerów im pasuje- klima musi być
Sam im zaproponowałem Skodę. Ostatnio przechodząc ulicą zobaczyliśmy skodę na sprzedaż, zadzwoniliśmy i właściciel (około 50lat) zszedł do nas. Na pierwszy rzut oka- auto ładne, nie bite, szybki okej, kupiony u nas w salonie w moim mieście.Elektryczne szyby , klima, radio. Minusy wyłamana wycieraczka z tyłu.Ślizga się (chyba) pasek alternatora-tak mi się wydaję ,że to to.
Moje pytanie :
- silnik 1.2- dopiero po przyjściu do domu zobaczyłem ,że tych silniczków było chyba 3. W ogóle odradzacie ten silnik ? czy w ostateczności może być ? Chyba nie sprawdzi się w kombi ? A czy do hathback'a można takiego szukać ? Ojciec nie jest demonem prędkości -wszystko wg przepisów
Czy zdecydować się na 1.4 MPI i takiego szukać ? Bo różnica w opłatach jak i w spalaniu żadna.
-kombi- czy kupowanie kombi , dla samego kupowania jest dobre ? - ojciec rzadko wozi coś dużego w bagażniku, ale podoba mu się sylwetka kombi
Nie podoba mu się sedan
A jak mówię mu o hatchbacku- za mały bagażnik
Pozdrawiam