Sorrento czy Terrano - po 2002r

22 Lip 2009, 15:44

proszę o pomoc moja żona chce kupić "terenówkę" wybrała dwa kia sorento i nissan terrano
Chciałbym najpierw przeczytać jakieś opinie o tych samochodach przed kupnem.
Samochody po 2002r diesel
Dzięki bardzo za pomoc
Ostatnio edytowany przez pieciaw, 22 Lip 2009, 20:31, edytowano w sumie 1 raz
pieciaw
pieciaw
Nowicjusz

Miejscowość: anglia

22 Lip 2009, 16:11

opcja szukaj istnieje milion razy było... trochę chęci koleś

ps, sorento to suv jest
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

22 Lip 2009, 16:56

Sorento fajne jest. Terrano jest brzydkie - długie, wąskie i jakieś takie nieproporcjonalne.
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
:mrgreen:
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

22 Lip 2009, 17:03

mi się też nie podoba ale z tej dwójki wybrałbym jednak terrano :D
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

22 Lip 2009, 20:33

Sorento to suv, Terrano to terenówka.
Jako rodzinny dupowóz wybrałbym to pierwsze :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

22 Lip 2009, 21:39

leon zet napisał(a):Sorento fajne jest. Terrano jest brzydkie - długie, wąskie i jakieś takie nieproporcjonalne.

Racja Sorento to suv a Terrano to terenówka, ja też wybrałbym sorento . ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

05 Sie 2009, 15:12

Jesli to dla zony to bierzcie sorento. Na czarnym bedzie lepiej jezdzic.
P.S. Moja zona nie zamienila by Tyrana na kijanke z uwagi na wyglad.
Nissan Terrano II Dakar
kazimoto
Nowicjusz

23 Sie 2009, 20:40

Kia Sorento wygląda jak SUV mając przy tym zalety terenówki . Rama , napęd 4x4 , reduktor . Wyposażenie jak z bajki . Kobiety sobie chwalą wyciągając Terrano z błotka .
Stacja1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa

14 Wrz 2009, 00:24

Zgadza się. Może i Sorento to SUV ale na ramie i na dobrych oponkach bardzo fajnie sobie radzi w lekkim terenie. W błocie nie testowałem ale pewnie żona też nie będzie.
Jeśli chodzi o awaryjność to mój ojciec zrobił takim prawie 120000km z czego 110000km po mieście i poza częściami eksploatacyjnymi nie robił w tym aucie nic. Sprzedane w kwietniu tego roku. Wcześniej też miałem negatywne nastawienie do koreańczyków ale to auto zmieniło moje nastawienie. Aha... zużycie paliwa na mieście z automatem ok 16l/100km
Co do Terrano to mogę tylko powiedzieć że znajomy miał sporo drobnych problemów w nowym aucie z 2003 roku ale auto było użytkowane wyłącznie cywilnie. Nie wiem jak sobie radzi w terenie. Na pewno ma gorsze osiągi jesli chodzi o przyspieszenie.
RAFULUS
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

14 Wrz 2009, 00:36

terrano to fajne połączenie wygodnego i komfortowego samochodu do jazdy po drogach i w lekkim terenie :wink: poleciłbym prędzej Terrano przed 2002r te z silnikiem TD27T, które są na prawdę bardzo sprawnymi i wytrzymałymi jednostkami napędowymi, wykorzystywanymi również do cięższych aut, więc w terrano radzą sobie świetnie :grin: w odróżnieniu od ZD30Ti :mrgreen:
zaletą terrano w normalnym użytkowaniu cywilnym jest niezależne zawieszenie z przodu, dobrze się prowadzi, długie nadwozia można znaleźć z homologacją na 7 osób, fajny wygląd, dużo części dostępnych w zasadzie w wielu sklepach od ręki (InterCars, JapanCars) jak i w ASO choć tu czasem ceny są drakońskie, ale niektóre części oryginalne tańsze niż podróby :mrgreen: zaletą też jest większe DMC ciąganej przyczepy, większe możliwości terenowe.

spalanie w zależności od buta :mrgreen: znam takich co schodzą poniżej 9 litrów :wink: ale przędzej wyjdzie koło 11 :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)