Sportowe brzmienie diesla 1.9 TDI

28 Sie 2023, 09:51

Cześć wszystkim!

Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością uzyskania bardziej sportowego dźwięku w moim Audi A3 8P Sportback 2008r., które jest wyposażone w silnik diesla 1.9TDI. Chciałbym podzielić się swoją ciekawością i zapytać Was, czy ktoś z Was próbował osiągnąć ten cel bez konieczności usuwania katalizatora? Chodzi mi o jakieś modyfikacje, które byłyby legalne i nie groziłyby wlepieniem mandatu.

Czy istnieją jakieś dostępne opcje lub modyfikacje, które można zastosować, aby poprawić dźwięk i nadać mu nieco sportowego charakteru? Byłbym wdzięczny za wszelkie doświadczenia i rady od osób, które już próbowały coś takiego zrobić.

Wiem, że wiele osób wybiera usuwanie katalizatora, ale zależy mi na tym, aby pozostać zgodnym z przepisami i nie ryzykować mandatem, przy zwykłej jeździe przez miasto. Czy istnieją inne metody, takie jak zmiana układu wydechowego, tłumika, czy dodatkowe elementy, które mogłyby pomóc w osiągnięciu bardziej dynamicznego dźwięku?

Chodzi mi mniej więcej o taki dźwięk jak na tym filmie

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
t37vq
Nowicjusz

• 28 Sie 2023, 09:58

t37vq napisał(a): góry dziękuję za wszelkie informacje.

Odpuść szkoda robić wiochę ( nie chodzi o miejsce zamieszkania tylko stan umysłu).
    szybki
    Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
    Auto: Toyota
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe

28 Sie 2023, 10:19

A ja myślałem że te czasy już minęły...
    galakty
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Prawo jazdy: 23 08 2012
    Auto: Ceed I
    Silnik: 1.6 CRDi 115/130
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2007

28 Sie 2023, 13:12

Pelna dopkmentacje jak to zrobic znajdziesz na portalu

WIOCHA.pl

:wink:

.
    AndySL
    Początkujący

Zdjęcia: 3
    Paliwo: Inne

28 Sie 2023, 22:52

t37vq napisał(a):Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością uzyskania bardziej sportowego dźwięku w moim Audi A3 8P Sportback 2008r., które jest wyposażone w silnik diesla 1.9TDI.

ale po co ?

ale jest na to sposób

:lol: :lol: :lol:
    toyman40
    Stały forumowicz

29 Sie 2023, 00:02

A idz pan w [wulgaryzm] z taka robota, jak chcesz zeby to brzmialo te sobie benzynke wsadz :lol:
    marek2143
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Panther
      Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...