Sportowy hatchback

16 Maj 2014, 23:30

Co do alternatywy no to z turbinkami musisz sobie coś wybrać jest cała grupa wieśwagena chociaż nie mam przekonania do tych aut tym bardziej że używałem ich troszku ostrzej...
Może jakieś renaulty turbo...

N/A to raczej tylko type-r

Jak chcesz tanio to może być czt 3d masa 1000kg do tego bardzo łatwy dostęp do 250-270KM... silnik mivec daje sporo zabawy. No i co najważniejsze wytrzymuje torowe zabawy.
Sądzę że do 26-28k była by już w/w moc.

Oczywiście w klasie mini są jeszcze punto, polo gti itp...

Musisz sam coś wybrać.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Maj 2014, 23:58

moim zdaniem jeśli chcesz coś sportowego to [link do oferty na Allegro wygasł] ten silnik wytrzyma dosłownie wszystko auto jedzie doskonale w zakrętach jak gokart ale trochę to spali, a jak chcesz bardziej cywilnie to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
długi94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 11 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: ford focus
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

17 Maj 2014, 01:04

długi94 napisał(a):moim zdaniem jeśli chcesz coś sportowego to [link do oferty na Allegro wygasł] ten silnik wytrzyma dosłownie wszystko auto jedzie doskonale w zakrętach jak gokart ale trochę to spali, a jak chcesz bardziej cywilnie to [link do Otomoto wygasł] ... 05260.html

Walisz z grubej rury nie ten budżet a do tego jeszcze na evo trzeba mieć zajawkę...chociaz fakt faktem jeden z najtrwalszych samochodów z jakimi miałem do czynienia.
szybki
Moderator - Tuning

17 Maj 2014, 13:23

Nie .aż takim zajawkowiczem nie jestem,ale szybką jazdę lubie. Nw tylko czy do tych 40tys nie byłby lepszy w osiągach sedan ,jak myslicie? Z bmw podobają mi sie stare 3ki
Dubsteper13
Nowicjusz

Auto: -
Silnik: -
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna

17 Maj 2014, 13:40

Dubsteper13 napisał(a):Nie .aż takim zajawkowiczem nie jestem,ale szybką jazdę lubie. Nw tylko czy do tych 40tys nie byłby lepszy w osiągach sedan ,jak myslicie? Z bmw podobają mi sie stare 3ki

Tu nie chodzi o to czy będzie lepszy sedan czy kombi chodzi bardziej o samo auto.
Jezeli chcesz iść na skróty to kup sobie e30 z najmocniejszym silnikiem albo e36 328 a reszta kaski zostanie na później. :D
BMW do upalania jest idealne ze względu na osiagi vs serwis vs cena
Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę że np e30 na drodze jest taką trumienką na kołach w której strefy zgniotu zaczynaja się od przednich świateł a kończą na tylnych ale na tor jest gitara...
Oczywiście będziesz miał silniki N/A więc jak Ci się znudzi to za dużo z nimi nie zrobisz ...chyba że będziesz miał dużo cierpliwości do dłubania detali co po finalnym strojeniu i tak może nic nie dać.
szybki
Moderator - Tuning

17 Maj 2014, 13:44

Nie no dłubać w sumie bym nie dłubał . Czyli cos z bmw z 3 serii tak?
Dubsteper13
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
    Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...
    Mitsubishi L200 STORM - limitowana seria pickup’a
    W polskich salonach Mitsubishi Motors zadebiutował właśnie napędzany na obydwie osie pickup L200 w specjalnej wersji STORM. Limitowana seria L200 charakteryzuje się bogatym wyposażeniem i bardzo korzystną ceną. Mitsubishi ...

17 Maj 2014, 13:59

szybki napisał(a):Type-r ma swój urok ale jest n/a i nie trzepie w plecy a do tego najnowszy waży...
Osobiście śmieszy mnie trochę type-r który bucy, bzyncy a nie jedzie...
w ogole nie czuc tego "wbicia w fotel" ale jak na mase i moc odpycha sie fajnie, co do tego bucy i bzyncy :mrgreen: jesli miales na mysli wydech, to jest bardzo ucywilizowany, co mnie troche denerwuje bo w srodku nawet jak sie go kreci pod 9k to jest cicho. co do n/a ma to swoje plusy dla kogos komu taka moc starcza.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Rok produkcji: 2009

17 Maj 2014, 17:30

Według mnie wcale szału nie robi jak na taki stosunek moc/masa. Wrażenia za to z jazdy super, ten dźwięk, załączający się vtec itd., jak nic tylko jeździć nonstop do odciny. :D Na niskich obrotach to już nie to... słynna hondowska turbodziura w n/a daje się we znaki.

Jak podobają Ci się stare BMW 3er to nic prostszego, seryjne E46 330Ci załatwia sprawę, jak nie to możesz szukać E36 328Ci, E30 325i albo swapy :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Maj 2014, 18:06

na tor jak najbardziej, ogolnie spodziewalem sie duzo wiecej, jezdzi mi sie jak zwyklym autem, tyle ze fajnie sie trzyma drogi. irytuje mnie ten cyfrowy wyswietlacz od predkosciomierza ale to kwestia gustu. dla kogos kto chce namiastke sportu w aucie, type r jest ok.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Rok produkcji: 2009

17 Maj 2014, 18:16

Nie znam się na autach. Te beemki są ok pod względem awaryjnosci?Jeszcze jakies godne uwagi egzemplarze? Z góry dzięki
Dubsteper13
Nowicjusz

18 Maj 2014, 17:23

Dobre są. Wady M54B30 ma jednak pewne, lubi nietrzymać mocy i wypić nieco oliwy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW