REKLAMA
NIe jestem pewien czy to dobry dział, proszę o przeniesienie w razie czego. Korzystając z wyszukiwarki nie znalazłem podobnego wątku.
Gdy kupowałem mój poprzedni samochód, wziąłem go do ASO na taki przegląd przedzakupowy. Kosztowało to swoje, ale z racji że ja na samochodach znam się bardzo słabo, zdecydowanie pomogło mi w podjęciu decyzji.
Teraz stoję przed zakupem samochodu ze znacznie wyższej półki cenowej, również planowałem wziąć go na sprawdzenie do ASO, jednak trafiłem na reklamę firmy, która zajmuje się tym profesjonalnie - w tym przypadku autotesto. Część pakietów jakie oferują jest prawie dwa razy droższa niż sprawdzenie w ASO - zastanawiam się czy to na pewno warte swojej ceny? Mówimy o sytuacji gdy samochód jest w rozsądnej odległości i mogę sam po niego podjechać, nie o samochodach z drugiego końca Polski.
Zakładam, że takie firmy nie mają dostępu do dokumentacji z ASO (jeśli samochód był tam serwisowany), oraz ASO w założeniu powinno lepiej znać się na samochodach swojej marki i jest nieco bardziej wyspecjalizowane pod tym kątem.
Jak to wygląda z Waszych doświadczeń? Czy sprawdzenie w ASO to najlepsza opcja, czy jednak firmy niezależne mają tutaj przewagę?