Sprzedaż czy nie?

05 Paź 2015, 19:57

Witam posiadam audi a4 b5 silnik 1.6 benzyna auto pali mi okolo 8,5-9l na 100km mam pewien problem poniewaz zaczely sie studia i chcialbym dojezdzac samochodem... w tym sek, ze nie mam obecnie pieniedzy na zalozenie gazu, a po za tym chyba amory do wymiany bo buja nim jak szatan na dolach... i nie wiem czy jest sens robienia audicy i zakladania gazu czy sprzedaz jej i kupienie samochodu z gazem?
FrostEvil
Początkujący

Prawo jazdy: 07 09 2014
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Golf II

05 Paź 2015, 20:02

jak dla mnie to sprzedaj i kup coś z LPG.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Paź 2015, 20:37

Dokładnie,sprzedaj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Paź 2015, 20:51

Myśle, że koło 4 tysięcy wezme, srodek zadbany rysa na drzwiach i blotniku ale drzwi zawsze mozna wymienic w kolorze. Jaki samochod kupie do 4,5tysiaca z lpg? (Lubelskie)
FrostEvil
Początkujący

05 Paź 2015, 21:06

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - poproś o lepsze zdjęcia bo te trochę tragiczne,długi przegląd i OC tylko stary gaz..
[link do oferty na Olx wygasł] - bardzo ładna tylko dopytaj o cenę bo według mnie na 90% jest wpisana żeby nie płacić za ogłoszenie.
[link do oferty na Olx wygasł] - wiem wiem że stare ale wizualnie świetny.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Paź 2015, 21:19

Mazda 4 tysiace do negocjacji
FrostEvil
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła AHS (2012)
    Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...

05 Paź 2015, 21:46

To ja bym się nią zainteresował tak samo jak Almera. Facet od madzi ma do sprzedania jeszcze ładną Primere ze zwykłym dieslem więc przy okazji możesz obejrzeć dwa auta.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

06 Paź 2015, 11:23

A ja przekór wziąłbym tak na serio kalkulator i policzył czy na pewno zmiana auta na inne z gazem będzie tańsza niż instalka i wymiana amorów w twoim aucie. Policz wszystko. Przerejestrowanie ,tablice, nie wykorzystane OC i nowe do opłacenia ,pewnie nowy przegląd do zrobienia po kupnie, Rozrząd ,olej i filtry a założę się ,że 1000 zł poza tym i tak trzeba będzie włożyć w naprawę tego o czym nie raczy cię powiadomić sprzedający... W swoim samochodzie ,to chociaż wiesz co masz. Myślisz ,że ktoś ci sprzeda auto za 4 k z gazem ,przy którym nic nie będziesz musiał naprawić..?
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

06 Paź 2015, 13:28

U mnie jeszcze musialbym centralne naprawic bo nie ma, prawe lusterko nie mozna ustawic automatycznie i swiatelko w samochodzie przy otwieraniu drzwi nie pali sie. Jakbym zalozyl gaz to mysle ze kilka lat bym pojezdzil az uzbieram z 10tys i lepsze autko kupie. Wymienilem opony w tym aucie, zaroweczki wszystkie no i placilem oc z miesiac temu
FrostEvil
Początkujący

06 Paź 2015, 14:06

Mówiłem że to Audi to złom? To żeś kupił oczami... :ok: Sprzedaj tego trupa i kup normalne auto.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Paź 2015, 14:24

Z rodzina wychodzi sie tylko na zdjeciach... tak mi doradzili, chce sprzedac za 4-4,2tys i kupic cos z gazem... chyba najlepsze rozwiazanie?
FrostEvil
Początkujący

06 Paź 2015, 14:28

No widzisz...Z nowym OC chcesz sprzedać..? :o Na takie rzeczy jak brak światełka po otwarciu drzwi bym nie patrzył...z resztą można to samemu sobie naprawić niewielkim wysiłkiem.
Myślisz ,że ktoś ci sprzeda za 4 k igłę z gazem..? Nie licz na to. Ponaprawiaj sobie auto i pojeździj trochę aż się zwróci instalacja. Przy takim spalaniu instalacja zwróci ci się przy obecnych cenach paliw lekko powyżej 10 tys.km.
A A4 z gazem zawsze sprzedasz..! :yes:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Skrzynia biegów: Manualna

06 Paź 2015, 15:02

Tylko że ta A4 to złom, pamiętam jak to na zdjęciach wyglądało, na żywo pewnie jeszcze gorzej :wink:
Alfabet będzie taki
-dołożysz do zawieszenia
a) mało i za pół roku znowu dołożysz
b) dużo (1.5k) i dalej będziesz jeździł trupem bo
-przód składali chyba w szopie
Pod spód zaglądałeś? Może lepiej nie rób tego :wink:
Dalej będziesz jeździł dziadowskim 1.6 który jest śmieszny w tym aucie bo może i trwały (choć w tym przypadku pewnie też się coś wysypie) to pali dużo i nie jedzie.
Dołożysz kolejną kasę do samochodu (2k) na instalkę.
Więc masz już A4 kupione za 4k + 3.5k czyli drugie takie A4 a dalej auto wygląda jak śmieć bo wizualnie nic nie dołożyłeś. Więc za sprzedaż auta i kasę na naprawy A4 masz już prawie 8k, a za tyle kupisz sobie porządne auto w którym 1.6 pali normalne ilości paliwa i zbytnio nie zamula. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Paź 2015, 15:13

I terazz kto ma racje ?:)
FrostEvil
Początkujący

06 Paź 2015, 15:15

Ja bym zrobił te amortyzatory i duperele, jakąś porządną polerkę i opchnąl :D po zrobieniu tego wrzuć na oelixa za 5k do negocjacji (ew 2999 a jako login 5000 wtedy zaoszczędzisz na ogłoszeniu 25pln :naughty: ). Aha, i kup sobie jakiegoś pre paida do kontaktów odnośnie tej fury aby uniknąć późniejszych niemiłych telefonów :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004