Stłuczka, wycena

08 Lut 2019, 11:48

Stłuczka, wycena Dzień dobry,

doszło do uszkodzenia samochodów na parkingu. W jednym uszkodzona lampa kierunkowskazu w przodzie. W drugim uszkodzona lampa przeciwmgielna i zarysowanie, brak pęknięć (widoczne jak na zdjęciu).Jest to chyba ford mondeo.
Mam zamiar dogadać się z właścicielem samochodu. Nie orientuję się w kosztach naprawy i nie wiem ile ten Pan sobie zażyczy.
Nie chcę żeby zostało to zgłoszone bo samochód nie jest na mnie zarejestrowany a właściciel utraciłby przeze mnie zniżki.

Czy ktoś orientuje się jak najlepiej rozwiązać tą sprawę i ile mniej więcej mógłby ten Pan oczekiwać w ramach rekompensaty za naprawę forda? :/
Redzia111
Obserwowany

Zdjęcia: 2

08 Lut 2019, 19:05

Lakierowanie zderzaka to koszt ok 400 zł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić gdy zderzenie jest nieuniknione?
    Wśród wielu kierowców można spotkać się z opinią, że w przypadku sytuacji awaryjnej – uderzenia w potencjalną przeszkodę (drzewo czy inny samochód), należy uderzyć bokiem auta. Nic bardziej mylnego! ...
    Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...