Stukanie na biegu wstecznym. vw polo classic 1.6

13 Wrz 2011, 09:05

Witam,
ostatnio zauważyłem, że podczas cofania coś mi stuka. Stukanie wydaje się być rytmiczne, ponieważ czym szybciej jadę do tyłu tym z większą częstotliwością mi stuka. Sprawdzałem też jazdę do tyły przy skręconych kołach w lewo i w prawo i również sie tłucze. Zauważyłem też gdy silnik jest odpalony lub nawet zgaszony a bieg wsteczny jest wrzucony i trzymam sprzegło wciśnięte a auto toczy się z górki, to wtedy też coś stuka, tak samo jak przy cofaniu. Nie wiem co to może być czy skrzynia czy przeguby czy co innego. Dodam jeszcze że biegi wchodzą idealnie, wsteczny nie wyskakuje. Jedynie (silnik 1F 75 KM). Bardzo proszę o Pomoc. Z góry dziekuje;)
sznajder90
Nowicjusz

Auto: vw polo classic 1.6 ben 75kM

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czwarta generacja ikony RS: nowe Audi RS 6 Avant
    25 lat linii RS, 25 lat wysokowydajnych Audi kombi. Prezentując nowe Audi RS 6, Audi Sport otwiera nowy rozdział w historii usportowionego Avanta. Jeszcze więcej mocy w połączeniu ze zwiększoną dzięki systemowi mild hybrid ...
    Sprzedaż opon w 2020 roku (PZPO)
    Pierwsza połowa roku bardzo zła, kolejne kwartały coraz lepsze. Według danych Polskiego Związku Przemysłu Oponiarskiego (PZPO) w czwartym kwartale 2020 roku widać częściowe odbicie sprzedaży opon na rynek – wzrosty ...