Subwoofer - doradzcie

21 Lut 2011, 02:07

Witam.
Mam zamiar zakupic nowy (wiekszy) subwoofer do mojego autka. Poszukuje czegos naprawde mocnego. Obecnie mam zamontowany Sony Xplod 12" 800W (chyba, nie pamietam dokladnie), w kazdym badz razie jest juz za slaby :wink:
Poszukuje czegos w tym rodzaju:
[link do eBay wygasł]
Na chwile obecna to najbardziej sklaniam sie ku niemu, jednak chcialbym sie poradzic, moze ktos ma jakies alternatywne propozycje.
Limit cenowy to okolo £150, lub 600-700 zl.
Aha, dodam jeszcze, ze moje autko to Saab 9-5 sedan.

Czekam na propozycje.
Pozdrawiam
benny_87
Nowicjusz

Miejscowość: UK

21 Lut 2011, 09:20

Ten głośniczek sony ma 800W ale max. a RMS ma 250W i to już nie jest imponująca moc. Zależy jaki masz wzmacniacz bo co z tego, że kupisz głośnik który ma ponad 500W RMS jak nie będziesz miał go czym napędzić i będzie grał jak by chciał a nie mógł i będziesz pisał, że kicha i w ogóle do d... ten głośnik. Aha chodzi ci o jakąś skrzynie czy sam głośnik jakiej muzyki słuchasz?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

21 Lut 2011, 20:25

Wiem, ze to jest moc maksymalna :)
Wzmacniacz mam obecnie Blaupunkt GT-400 600W 4 Kanalowy, ale mysle dokupic jakiegos monoblocka, tak wiec wzmacniacz nie jest problemem.
Muzyki slucham roznej od Hip-Hopu przez Techno az po Rock.
benny_87
Nowicjusz

Miejscowość: UK

22 Lut 2011, 10:39

Rozglądaj się za takim głośnikiem EARTHQUAKE DBX-12R może znajdziesz w Polsce czasami można wychaczyć tylko, że od razu szykuj się na zakup wzmacniacza min. Carpower 1/1000D albo Crunch GTX-3000.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW Jetta Hybrid - seryjna wersja w Los Angeles
    Volkswagen of America wprowadza na rynek jeden z najbardziej efektywnych samochodów na świecie: nową Jettę Hybrid. Za napęd odpowiedzialne jest oszczędne i przyjazne dla środowiska połączenie nowoczesnego silnika benzynowego ...
    Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...