Szukam prymitywnego autka do około 7k ;3

22 Lut 2017, 05:01

Witam serdecznie! W ciągu najbliższych tygodni planuję kupić autko. Czego szukam?
-Autka do jazdy po mieście (dojazdy na uczelnie, pracę)
-Autko może być 3-drzwiowe, malutkie, nie przeszkadza mi to, liczy się fakt żeby posłużyło jak najdłużej.
-Jako, że wychowywano mnie na starych autach typu polonezy, nissany, to preferuję auta bez bajerów :D wspomaganie kierownicy, klima, elektryka jest mi całkowicie zbędna, auto ma jeździć jak najdłużej, a nie być zabawką, w cenie 7-8k chcę jak najdłuższej jazdy, a nie żeby mi się elektryka pierdzieliła
-Preferuje LPG, ewentualnie autko za około 6k w benzynie + LPG będę zakładał. Jestem biednym studentem i wiem, że nie wyjeżdżę na benzynce.

Co preferuje? - Mam sentyment do mojego pierwszego auta - nissana, który był niezniszczalny, ale zjadła go rdza :( Tak więc lubuję się w nissanach i wszystkich autach bez bajerów typu stare Toyotki, Merce, czy nawet Daewoo espero mi się podoba ;d Ale wygląd nie jest tu istotny! Szukam autka ekonomicznego, które pojeździ jak najmniej awaryjnie i posłuży mi na parę lat wioząc z dumą moją dupę. Nie przeszkadza mi wielkość sajacza czy tico, byle by spalanie było jak najlepsze i jak NAJDŁUŻEJ posłużyło.

Dziękuje niezmiernie i serdecznie za pomoc i wszelakie odpowiedzi :)
Pozdrawiam. :)

Ps. moim pierwszym autem był nissan sunny 1.4 rocznik 93, którego po prostu wielbiłem ponad wszystko. 2 lata nim jeździłem, prawie 10 lat w rodzinie. Fotele się zaczynały zapadać, podłoże dziurawe, ale nigdy nie było tak, że nie odpalił i nie dowiózł mnie na miejsce. Korozja złamała go na pół, a on nadal odpalał :D
Okrutnik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 2014
Auto: Nie mam

22 Lut 2017, 10:28

Skąd jesteś to poszukamy czegoś konkretnego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2017, 11:13

Łódzkie ;p
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 11:17

Jakie miasto bo nie ma zbytnio sensu jeżdzić daleko po auto :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2017, 12:08

Można powiedzieć, że stolica, mam do niej 5km ;p Stolica łódzkiego oczywiście, ma się rozumieć.
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 12:24

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży gaz,długo w jednych rękach,dobry materiał na klasyka ale cena jednak trochę przesadzona.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co prawda handlarz ale ładnie wygląda.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - od tego samego sprzedawcy co Lanos więc można obejrzeć dwa za jednym zamachem.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - 6lat w jednych rękach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ken Block zachwycony Audi RS Q e-tron
    Amerykański mistrz driftu Ken Block, z Mattiasem Ekströmem jako instruktorem na fotelu drugiego kierowcy, przetestował Audi RS Q e-tron z numerem startowym 224, jeżdżąc po śniegu i lodzie. Występ podczas GP Ice Race ...

22 Lut 2017, 12:49

Ja bym poszukał Skody Fabii 1.4 - zazwyczaj nie w wyposażeniu nie ma kompletnie nic -szyby na korby, klimy brak, a i auta z radiem trzeba się naszukać (chyba że takie z marketu, to trafia się ciut częściej)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Lut 2017, 13:30

Mazda i astra podobają mnie się najbardziej. Fiata się trochę boję, wiem, że silnik 1.1 jest bez zarzutu, ale rdza podobno zżera od patrzenia. Ozywiście jestem zaopatrzony w miernik lakieru, więc będę wszystko sprawdzał czy nie było bite ;p Zaraz poszukam i sam podeśle jakieś propozycje, to Pan pomoże ;d powie czy idę w dobrym kierunku

Z góry dziękuje za pomoc!
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 13:34

Fabia ok, ale 1.4 musi uważać na odmę i spalanie oleju.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Lut 2017, 13:36

Mazda i Astra też mają problemy z rudą :wink:

Miernik lakieru w aucie za 7k? No raczej to kiepski pomysł.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2017, 13:57

Barol napisał(a):Miernik lakieru w aucie za 7k? No raczej to kiepski pomysł.

Czemu?
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 14:06

1. Czego oczekujesz po kilkunastoletnim aucie?
2. Jaki jest Twój próg bólu?
3. Pewnych rzeczy lepiej nie wiedzieć :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Lut 2017, 14:19

Bez przesady! ;d auta które rzeczywiście są u jednego właściciela, czarne blachy itp. nie mają zazwyczaj szpachli pod sobą, a wiem, że za 7-8k da się dostać auto zadbane, bez szpachli. Sporo pojeżdze, pooglądam, nie napalam się tak. Auta 3-4k to i owszem! szpachli tona "panie, zero wkładu finansowego, tylko wsiadać i jeździć.", ale do 8k wierzę, że da się znaleźć coś sensownego! A przynajmniej takową mam nadzieję.

Co np. z takim audi [link do oferty na Olx wygasł] ? Wygląda ładnie, trochę martwi fakt, że wypicowana świeci się jak psu jaja i handlarz.
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 14:25

Może Toyota Avensis I
[link do oferty na Allegro wygasł]
Toyota Carina
Honda Concerto

Ałdi jak to ałdi,wspomniałeś na wstępie,że jesteś studentem więc liczysz każdą złotówkę jak na studenta przystało.Na paliwie przyoszczędzisz może ale na serwisie popłyniesz i będziesz pakował najtańsze zamienniki które są na rynku. Jak patrzyłeś na ałdi to może 80/100 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale nie wiem jak tam z tą "taniością"
Kieł
Stały forumowicz

22 Lut 2017, 14:50

Nie no, w aucie za takie pieniądze ruda będzie tu i ówdzie. Swoją Megi kupiłem za 5500, bagażnik do zrobienia bo ruda wyszła ale poprzednik zakonserwował, więc bez tragedii - pomalować i na 2 lata spokój. Po zimie wyszło na progu maleństwo rudawe i na nadkolu od śruby, też się zrobi i spokój.

A to, że auto było malowane, czy szpachlowane... To jest na 90% pewne. Kwestia tego, czy nie jest poskładany z 3 przystanków, elementy nośne całe i tak dalej. Pamiętajmy, że to tylko auto, transport naszego tyłka. Za 7 tyś to niektórzy rowery kupują :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007