Tabela okresowych czynności obsługi technicznej

25 Lis 2008, 18:58

Pilnie potrzebna mi jest ww tabela dla dowolnego pojazdu. Muszę zrobić referat, a nigdzie nie mogę tej tabeli znaleźć. Musi być w niej co ile kilometrów lub co jaki okres czasu wykonuje się czynności obsługi technicznej typu wymiana oleju itp. W tej tabeli powinny być też terminy przeglądów.
borowiec1991
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Lis 2008, 16:32

A jaki problem,taką tabelkę zrobić samemu?Piszesz markę,model samochodu,w górnej części tabelki piszesz kilometry w tysiącach np. 10,20,30 itdZ boku tabeli piszesz,np. wymiana oleju w silniku,wymiana paska zebatego rozrządu itd.A później zaznaczasz tylko krzyżyk we właściwym polu,czyli co ile ma być wymiana.Skoro jest to referat,to nie ma znaczenia,czy dane są prawdziwe,czy nie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Lis 2008, 20:06

Ale ja ne mam nawet najmniejszej orientacji, a chciałbym żeby nie wyszły mi kompletne bzdury.
borowiec1991
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Lis 2008, 19:12

No to przejdz się np. do księgarni bądz biblioteki i pooglądaj sobie książki o samochodach,a w szczególności książki obsługi.W każdej takiej książce jest taka tabelka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX - najpopularniejszy SUV Lexusa w Polsce
    Zaprezentowany w 2014 roku model NX stanowi 40 proc. całkowitej sprzedaży japońskiej marki. Ma 4 640 mm długości i 1 645 mm wysokości. Pod maską może pracować jeden z dwóch napędów. Pierwszy to hybryda z 2,5-litrowym ...