Toyota Avensis czy Peugeot 407? (diesel)

09 Maj 2008, 17:56

Witam serdecznie, jako ze to mój pierwszy post na tym forum.
Niebawem zamierzam kupic używany 2 - 4 letni samochód. Mój wybór padł na samochody jak w tytule. Czy ktoś z szanownych forumowiczów, może mi doradzic jakiego dokonac wyboru.
Pozdrawiam
Szejk77
Nowicjusz

09 Maj 2008, 20:17

ja polecam avensis. ale nie wiem jakie silniki cie interesuja dokladnie czy benzyna czy diesel.
toyota cieszy sie opimia niezawodnej, diesle w niej sa mocne i oszczedne.
stasiowski121

10 Maj 2008, 01:59

jeśli już wybierać z tych dwóch to również toyota ze względu na komfort jazdy, awaryjność i wrażenia estetyczne
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Maj 2008, 08:44

Avensis choć parę lat temu miał wpadkę z tym modelem.
astro007
Aktywny

28 Maj 2008, 22:33

toyota
zwolennik toyoty ;)
automaniak100
Początkujący

Miejscowość: Kościerzyna

31 Maj 2008, 01:32

Chociaż jakby się zastanowic, jeśli by tak peugeot 2.0 HDi- to naprawdę warta grzechu jednostka...
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ograniczenie prędkości na niemieckich autostradach
    Niemcy nasi bliscy sąsiedzi za zachodnią granicą rozważają wprowadzenie ograniczenia prędkości na wszystkich autostradach. Do tej pory jeżeli znaki nie mówiły inaczej takie ograniczenie nie obowiązywało. Tu jednak ...
    Nowe systemy miejskie we Włoszech wdrożone przez Kapsch
    Firma Kapsch TrafficCom, specjalizująca się w innowacyjnych rozwiązaniach z zakresu telematyki transportu, wygrała kolejne trzy przetargi na przygotowanie oraz wdrożenie inteligentnych systemów zarządzania ruchem miejskim ...

31 Maj 2008, 13:59

Dla mnie samo porównywanie tych samochodów to zachowanie zasługujące na potępienie. Zdecydowanie Toyota!
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Maj 2008, 17:30

Czy ja wiem czy na potępienie jak chodzi o porównanie np. toyoty z 2003 roku i 407 z 2005 to zdecydowanie 407 bo toyota z tamtych czasów to dno.Wstyd i hańba dla Toyoty. Ale jesli chodzi o późniejsze modele to chyba Toyota.
astro007
Aktywny

31 Maj 2008, 21:11

Bez zastanawiania wybrał bym Toyote. Auta te mają trwalsze silniki i nie są tak awaryjne.Do tego ładniej wyglądają (wg mnie) Na rynku jest więcej części do tego modelu i są one tańsze.A na koniec dodam że to przecież japoniec, który słynie z niezawodności.
Byku
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: PL