Tuning wizualny Tico

09 Paź 2011, 17:18

Witam ! Szukam kogoś, kto się zna na tuningowaniu Tico. Chciałbym się dowiedzieć ile by taki tuning wizualny i mocy mniej więcej kosztował, itp.
bloodkid
Nowicjusz

08 Lut 2012, 13:05

Wszystko zależy od tego co konkretnie chciałbyś w nim zrobić. Domyślam się,że w skład tuningu wchodziłaby także wymiana tarcz na nowe,prawda? W Tico nie powinno to wiele kosztować.
Dabtuner
Aktywny

05 Cze 2013, 11:02

Ja proponuję wyszukanie na kontach aukcyjnych akcesoriów, gdzie można znaleźć naprawdę ciekawe rzeczy, które zmienią wizualny wygląd samochodu! Ja bardzo często korzystam z usług użytkownika allegro lagopl - fajne, a co najważniejsze tanie rzeczy można znaleźć, !
lago
Nowicjusz

Auto: nie mam

02 Lis 2013, 20:51

witam też posiadam tico i straszne denerwowało mnie rozregulowywanie gaźnika przy instalacji lpg raz na dwa tygodnie miałem problem z regulacją dawki,biegu jałowego i ssania. pewnego razu znalazłem matiza na szrocie i dogadałem sie ze złomiarzem że sam sobie zdemontuje i kupiłem silnik wiązke elektryczną pompke i osprzęt(wtryski,pompe paliwa, immo kluczyk itd) za 300 jako że jestem mechanikiem sprawdziłem silnik i pierścienie były pozapiekane to zrobiłem( pierścienie,panewki,uszczelniacze,szlif głowicy i bloku, rozrząd,oleje) wszysto kosztowało mnie ok 500pln zamontowałem wiązało się to z wycięciem dziury w masce i zamontowaniu wlotu, modyfikacją zbiornika paliwa bo w tico nie ma pompy paliwa i modyfikacje wiązek elektrycznych koszt troche pracy sylikonu, troche spawania,żywicy itd materiał) ze 30pln całość jako mechanik zmontowałem w tydzień efekt za**** tico na światłach z bmw 320 gdzie montowana jest 2l benz zostawia bmw z tyłu na autostradzie wg nawigacji osiągnołem 185km/h spalanie drastycznie spadło bo tico paliło mi 8l benzyny i 11 gazu teraz pali 4-6l benzyny i 8 gazu pszy takiej samej jeździe, do setki rozpędza sie 1/3 szybciej i potrafi palić gume jeszcze na 3cim biegu. potem dodatkowo przerobiłem reflektory zmieniłem malowanie,aparat zapłonowy, czujnik stukowy i wstawiłem zegary z matiza gdyby ktoś był zainteresowany montarzem czegośtakiego moge pomuc [email widoczny po zalogowaniu]
mlyncio666
Nowicjusz

Auto: tico
Silnik: 0.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Muzeum SKODY w Czechach obok fabryki w Mladá Boleslav
    SKODA zaprezentowała nową koncepcję swojego muzeum, które powstanie tuż obok głównej fabryki producenta w Mladá Boleslav w Czechach. Zmiany mają na celu przybliżenie zwiedzającym historii marki od początków ...
    Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...