Ubezpieczenie a zniżka

19 Mar 2012, 17:30

Cześć, mam małe pytanie co do przerejestrowania OC.
Ubezpieczenie mam do października jednak postanowiłem je przerejestrować.
I tutaj się trochę zdziwiłem.
Głównym właścicielem samochodu jest moja babcia (ma długo prawo jazdy i ma dużą zniżkę),
ja jestem jako współwłaściciel. I myślałem, że będzie to wyglądało tak, że ze względu na babcie płacę niższą składkę, a w dodatku mi lata lęcą, a tutaj pan powiedział, że ze względu, że jestem młodym kierowcą trzeba dopłacić do polisy 400zł, ubezpieczenie w Link4.

Tak więc czy da się coś zrobić aby ta składka nie była taka wysoka?
Babcia z tego co mówiła ma 60% zniżki jednak w link4 nigdy się nie ubezpieczała, więc nie wiem jak to wygląda.
Tak więc jeśli nic nie da się zrobić, to czy można tak zrobić, że samochód jest zarejestrowany na mnie i na babcie, ale na babcie tylko OC, aby składka była niższa?
Pozdrawiam.
superkwas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 12 2011
Auto: Opel Tigra, 1.4

21 Mar 2012, 09:51

superkwas napisał(a):Tak więc jeśli nic nie da się zrobić, to czy można tak zrobić, że samochód jest zarejestrowany na mnie i na babcie, ale na babcie tylko OC, aby składka była niższa?

Nie.
Trzeba poszukać przez kalkulator ubezpieczeniowy najtańszego ubezpieczyciela i tyle.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższe opłaty za badania techniczne od maja 2018 roku
    W przyszłym roku czekają nas zmiany opłat w stawkach za przeglądy na stacjach kontroli pojazdów. Od maja 2018 roku przewidywane są spore podwyżki i o nich napisze poniżej, a w związku z uwolnieniem cen będą one mogły ...