Volkswagen Golf III 1.8 - pomoc przy zakupie

02 Sie 2013, 15:35

Witam wszystkich serdecznie.
Planuję zakup samochodu i znalazłem ciekawą aukcję, 40 km ode mnie.
Jest to Volkswagen Golf III:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zdaję sobie sprawę, że mógł być ofiarą młodych gniewnych, lecz oferta wydaje się być interesująca.

Chciałbym was zapytać na co mam zwrócić uwagę podczas oględzin?
Bardzo zależy mi na pomocy, a to jest jedyne forum, jakiem ufam w tych kwestiach.
Pozdrawiam.
Dev
Nowicjusz

Miejscowość: Kraśnik

02 Sie 2013, 16:44

Szczerze.? Jak dla mnie trochę za drogo jak na ten stan.
ale może to przez instalacje LPG ( na której nie znam się kompletnie więc ci nie pomogę w tym temacie)
Miałem kiedyś dokładnie tego samego Golfa . Wersja GT z silnikiem o oznaczeniu "ABS" 90KM .
Auto ideał .
Tylko że ja swoje przywiozłem od pierwszego właściciela bez pośredników (zawsze tak robię) auta na TIP TOP .

"Gość pisze że bez oznak korozji" zegnij się i sprawdź podłogę i progi, szczególnie zaraz za przednimi nadkolami !!! :yes:
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

02 Sie 2013, 17:08

Postaram się utargować na 3800-3900, jadę z dobrą negocjatorką.

Podłogę i progi to wiem, że trzeba sprawdzić. A auto ma mi posłużyć rok i do sprzedaży ;)
Dev
Nowicjusz

02 Sie 2013, 17:25

sorry ale powiem ci szczerze za tą cene to kup sobie np. vectre bo takim golfem to wstyd się pokazać :) (to moje zdanie...)
fluor
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Sie 2013, 18:06

O kur.. Mistrz miesiąca

fluor napisał(a):kup sobie np. vectre bo takim golfem to wstyd się pokazać

weź się w łeb [...]"H" :)
a pokazać się skrzypiącą , rdzewiejącą vectrą to SZPAN ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Weź się zamknij szczylu !!!!!
Ty w życiu porządnej trójki nie widziałeś

Tego typu odpowiedzi , zastanawiają mnie nad rzetelnością wypowiedzi na tym forum.
Lepiej pytać już na konkret , tematycznych .
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1998

02 Sie 2013, 18:41

Cena duża bo auto od handlarza a o to co znalazłem wpisujać jego numer telefonu w google FACHOWA POMOC W KUPNIE AUTA.
Mnie tylko zastanawia fakt dlaczego ktoś sprzedaje auto z nowym lpg? Jakby chciał sprzedać wczesniej to lpg by nie montował,coś tu smierdzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
    W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...
    Filtry powietrza i wszystko co musisz o nich wiedzieć
    Filtry powietrza stają się coraz bardziej popularne i można je stosować nie tylko w samochodach czy specjalistycznych pomieszczeniach, ale nawet w domu. Różne rodzaje takich filtrów mogą być montowane w przeróżnych ...

02 Sie 2013, 19:31

Rozmawiałem z facetem przez telefon i wydawał się być wiarygodny w tym co mówił.
A nowe LPG to w sumie trochę dziwne. Będę musiał dokładnie się przyjrzeć jak pracuje na benzynie.

Tylko skoro handlarz to dziwnie, bo mówił, że codziennie dojeżdża do pracy tym samochodem. Albo to jego albo kity puszcza.
Dev
Nowicjusz

02 Sie 2013, 19:49

weź się w łeb [...]"H" :)
a pokazać się skrzypiącą , rdzewiejącą vectrą to SZPAN ? :lol: :lol: :lol: :lol:

super porownanie. przeciez vectra i golf to takie same zgniluchy. w trojce radze zajrzec pod dywanik kierowcy - pewnie mozna juz hamowac a'la fred flinston ;)

co do ogloszenia. cena zdecydowanie za wysoka, przeciez to 19 letni samochod.
dwajeden
Początkujący

Prawo jazdy: 12 12 1991
Auto: Vectra C
Silnik: 2.0T
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

02 Sie 2013, 20:01

Kupił na handel i jeżdzi nim do pracy,tak może być. Najlepiej sprawdzić papiery co i jak.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012