Volkswagen Jetta - samochód szarpie podczas jazdy

03 Lis 2019, 15:09

Witam! Od dłuższego czasu mój Volkswagen Jetta(2006, 2.0 TFSI, 200KM, DSG), boryka się z problemem utraty mocy przy przyspieszaniu, czasem zapala się kontrolek "check engine" i po chwili auto odzyskuje moc, ale kolejne próby wciśnięcia pedału gazu kończą się przerwaną pracą silnika. Wyskakują błędy: zawór regulatora ciśnienia paliwa - usterka mechaniczna(P2293), czujnik ciśnienia paliwa - usterka elektryczna(P0190), bank 1, paliw 2 - nieprawidłowe działanie(P1093). Skończyło się to na wymianie sondy lambda i czujnika ciśnienia paliwa, co nie przyniosło pozytywnych skutków. Po jakimś czasie auto zaczęło szarpać w trakcie spokojnej jazdy czemu towarzyszy metaliczny dźwięk, najczęściej gdy jest wilgotno bądź jest mróz, rzadziej przy suchej pogodzie. Ponownie podłączyłem komputer co pokazało wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach,błędy: P0300, P0301, P0302, P0303, P0304. Dodam, że w tym roku wymieniłem komplet świec i termostat. Co może być przyczyną wyżej wymienionego problemu? Z góry dzięki za odpowiedź!
demz2936
Obserwowany

03 Lis 2019, 19:20

Pierwsze ,to,musisz wykluczyć nagromadzenie się nagary na grzybkach i trzonkach zaworowych,inaczej będziesz błądził i ładował kasę.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne