Volvo V40 czy Golf MK3

16 Paź 2008, 19:29

co jest lepsze
które kombi jest lepsze
volvo v40 czy golf mk3
piotrauto
Stały forumowicz

17 Paź 2008, 10:43

MK to chyba oznaczenia forda a nie vw
v40
Początkujący

17 Paź 2008, 17:26

jak nie chodzi mi o generacje 3
co jest lepsze golf 3 czy volvo v40
czy golf 4 czy volvo v40
obra auta są w podobnych cenach, rocznikach
piotrauto
Stały forumowicz

17 Paź 2008, 18:19

Ja myb ci polecił Golfa 4 :) a jak tanszy ma być to golf 3 obydwa auta sa dobre rzadko kiedy sie psują i części zamienne sa w miare tanie :)
A co do Volvo to ma kilka minusów - min. dużo pali,jest wielki trudno bedzie nim zaparkować w mieście, części zamienne sa drogie
PabloSBT
Nowicjusz

17 Paź 2008, 20:54

duzo pali? 7-9l to chyba malo jak na osiągi 10s do setki
aha a gofl 4 jest lepszy od volvo
przeciez golf 4 w kombi jest wiekszy os v40
piotrauto
Stały forumowicz

17 Paź 2008, 21:06

sory nie zauwarzyłem że tam pisze kombi ;p no to jak kombi chcesz brać to lepiej Volvo w dislu maja wydajne silniki ;) a co byś powiedział na Astre kombi?ceny nie sa wysokie :) a to dobre samochody
PabloSBT
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    SKODA Octavia RS na Festiwalu Prędkości Goodwood
    Podczas Festiwalu Prędkości Goodwood 2013 SKODA po raz pierwszy zaprezentuje Nową Octavię RS. Nowa SKODA Octavia RS to sportowa i jednocześnie najszybsza seryjna wersja najważniejszego modelu marki. Samochód będzie ...

17 Paź 2008, 23:41

Ja mam v40 z dieslem 90 konnym i nie narzekam. Mógłby mieć trochę więcej mocy,ale do normalnej jazdy wystarcza. Części nie są drogie i nie jest ciężko dostać. Np. rozrząd to koszt niecałe 300 zł,pompa wody (średnia) 100,bo zaczynają się już od 50. Ogólnie dobre auto i dużo mniej tego jeździ niż golfów.
v40
Początkujący

18 Paź 2008, 11:52

aha a wiec ile ile wiecej i ile kosztują częsci do v40 a ile do golfa 3/4
dlaczego mi polecacie diesla? jezdzic duzo nie jezdzę wiec chce benzyne
zastanawiam sie nad volvo v40 a golfem 3
golfy są sporo droższe i mniej wyposarzone czy lepsze?
golf mk4 tez mnie insteresuje
astra taka zbyt ciasnawa i kanciata jak ch...a
piotrauto
Stały forumowicz

18 Paź 2008, 19:03

zobacz sam jakie sa ceny cześci zamiennych np tu
[link do oferty na Allegro wygasł]
Volvo
[link do oferty na Allegro wygasł]
Dlatego polecamy diesla ze mało samochodów jest w klasie kombi z silnikiem benzyny ;p no zrób jak chesz silnik benzyny bedzie lepiej odpalał na mrozie :) z tych 3 samochodów polecił bym ci najbardziej Golfa 4 ale ceny sa juz w granicach 20 - 20 kilku tysiecy :) ale samochchód ładny wizualnie ma mało awaryjny silnik i jest pojemny
PabloSBT
Nowicjusz

18 Paź 2008, 20:08

co jest pojemne golf czy volvo?
wlasnei dlaczego golfy są tak strasznie drogie? mialbym golfa mk4 ale za ok 20kafli a ja tyle nie mgoe wydać chce wydac do 15tys lub mniej, a golf i to będzie golas i z 1,4 bądź troszke większym motorem
a co do diesla to większość v40 jest w benzynie i mysle ze to będzie lepsza propozycja ponieważ ma te 115-140KM a diesel to ma tylko 90km :shock: i to francuzki jest
i jakos nie chce sluchac terkotu i odglosu diesla
a tak wogule to golf 4 jest lepszym i bardziej wygodnym autem od v40?

acha a i dlaczego podajesz mi linka na osprzęt silnika, ja osprzętu nie zamirzam kupować, mieliśmy w rodzinie sporo lat malucha, seicento, fiata uno i jakos w tych autach nic nigdy nie trzeba bylo wymieniac poza plynami i częściami co sie wymienia zawsze wiec kupując auto marki volvo, znane z bezawaryjności chce sie dowiedzieć ile będą kosztowac takie zwyczajne części co sie je wymienia w porównaniu do golfa 4
piotrauto
Stały forumowicz

19 Paź 2008, 09:02

kolego ja od sibie proponuje Ci volvo kupic
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

19 Paź 2008, 15:00

Golfa IV nie kupisz w kombi w dobrym stanie do 15tys więc tylko trójka pozostaje a jak porównasz to z Volvo V40 to raczej volvo wygrywa. Dużo ładniejszy ale to kwestia gustu, co do awaryjności i cen części może nie lepszy od VW ale na pewno nie odstaje, do tego na pewno jest mniej poszukiwany przez złodziei.
pirlo333
Początkujący

19 Paź 2008, 16:36

aha a jesli chodzi o komfort jazdy
aha a ile wiecej kosztuję klocki hamulcowe do volvo niz golfa
aha wiec golf mk4 jest lepszym autem? to dlaczego droższym?
piotrauto
Stały forumowicz