Vw b5

28 Maj 2010, 16:19

witam mam lekki problem wsumie jeszcze nie mam ale zaczyna sie cos dziac dziwna praca automatycznej skrzyni beigow zaczol dzownie przerzucac biegi wczesnije wszystko plywalo teraz zaczol szarpac a jak auto stoi pod kat np jakas gorka to ciezko wchodzi wsteczny najprawdopodobniej brakuje oleju gdzie mozna sprawdzic ilosc lub gdzie dolac jestem calkowitym swierzakiem w motoryzacji pomoze ktos ?????
Ostatnio edytowany przez FIGHTER, 29 Maj 2010, 18:20, edytowano w sumie 1 raz
FIGHTER
Nowicjusz

Miejscowość: kristiansand

29 Maj 2010, 08:00

FIGHTER napisał(a):gdzie mozna sprawdzic ilosc lub gdzie dolac jestem calkowitym swierzakiem w motoryzacji pomoze ktos ?????

Jak masz miarke od sprawdzania poziomu oleju w skrzyni to przez nią dolewasz - chyba, ze jej nie ma to lepiej podjechać do mechanika.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

29 Maj 2010, 10:21

no wlasnie nie widze tej miaraki w ktorym miejscu ona sie znajduje jesli wogole jesst w moim przypadku???? i czy to moze byc olej czy cos innego???
FIGHTER
Nowicjusz

Miejscowość: kristiansand

07 Lip 2010, 07:48

najpredzej olej, od dolu sie dolewa na zapalonym silniku sam powinien zasysac
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

07 Lip 2010, 10:51

Szczerze - lepiej pojechać do mechanika, pinieważ nie jest to takie proste i trzeba wiedzieć jak ten olej sprawdzić i ewentualnie dolać. Nie jest to tak, że odkręcasz śrubkę i wlewasz olej, tak jak w zwykłych skrzyniach. Potrzebny jest też do tego VAG.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Sport & Tuning Show 2015 / relacja
    Pierwsze Targi Pojazdów Sportowych i Tuningu – Moto Sport & Tuning Show odbyły się w miniony weekend w Warszawie. Było to jedyne takie wydarzenie w Warszawie, gdzie można było zobaczyć samochody sportowe ...