Vw golf 5 benzyna

11 Maj 2011, 10:12

Witam,

czy przebieg ok 100 tyś na silniku 1.6 FSI vw golfa 5 to dużo na ten samochód?

Jakie jest spalanie w tym modelu ? ktoś ma ?

Czy wersja 1.4 jest aż tak dużo słabsza? Różnica chyba 25 KM.

Mam dylemat między benzyną a dieslem w tym przypadku.. roczniki 2004/2005.
Stepel
Nowicjusz

Miejscowość: Piaseczno

11 Maj 2011, 10:34

100 tys to duzo :lol: ?
oby tylko byl to realny i potwierdzony przelot.
co do samego fsi ma chyba 115 km, a 1,4 80 km. wiec 35 km roznicy. w przyspieszeniu i elastycznosci roznica powinna byc wiec odczuwalna.
FSI to dziwny silnik, ani nie jakos specjalnie dynamiczny, ani oszczedny tak jak chwali go producent.
ze slabszych benzyn to polecam 1,6 102 km. idealny pod gaz, trwaly i prosty. :smile:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Maj 2011, 10:40

Rozwazam jeszcze 1.9 tdi (105 KM) ale z tego co wszedzie slysze itd to diesel droższy w eksploatacji i jak to mowią..wiecej rzeczy do zepsucia ;) Samochodu nie bede jakoś bardzo eksploatował.. ale lubie te silniki diesla tdi (aktualnie jezdze czasami 131 KM passat z 2001 roku)

ogladałem kilka vw golfów w polsce i stwierdzam ze niestety prawie każdy to tzw "okazja". Krecone liczniki na potęge.. robione blachy itd..

Zastanawiam sie i mam możliwość zeby sciągnąc puknięty i zrobic tutaj.. przynajmniej będzie wiadomo co było robione.
Stepel
Nowicjusz

11 Maj 2011, 11:32

Stepel napisał(a):Zastanawiam sie i mam możliwość zeby sciągnąc puknięty i zrobic tutaj.. przynajmniej będzie wiadomo co było robione.

jesli lekko pukniety to cena (przy rozsadnej naprawie bez szpachli) wyjdzie Ci wieksza niz 'okazji' z allegro :lol: Polska po prostu
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Maj 2011, 11:46

No to jest do przekalkulowania wszystko.. co do ceny to wiesz..
dziwne jest że "okazje" na allegro w Polsce sprowadzonych samochodów z "zachodu" są niższe niż np na mobile.de.. każdy jakoś na tym zarabia.:) wiec musi się im opłacać.. nie wiem czy mówimy o takim samym "lekkim" puknięciu.. niemniej jednak lepiej wiedzieć co zrobiłeś..niż nie wiedzieć i myśleć, że to był tylko "zarysowany" zderzak :)
Stepel
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymóg opon zimowych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest wymóg jazdy na oponach sezonowych, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, Słowenia, ...