Klima przy obecnych pogodach, wydaje się być niezbędna. A do tego ma znaczący wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Kiedyś wystarczyło, jak się szyby uchyliło i już w aucie było chłodno. Teraz, jak na zewnątrz jest po 30 stopni i więcej ( w słońcu ), to uchylanie szyb nawet nie ma sensu. No ale są ludzie, którzy jeżdżą bez klimy i dają radę. W tej kwestii wybór należy do ciebi. Dużo zależy też od tego, jak długie będą jednorazowe odcinku drogi. Jeżeli auto ma ci służyć na króciutkie odcinki, to jakoś da radę. Ale jak na dłuższe podróże, to ja bym auta bez klimy nie kupił. Ale jak pisałem - ludzie dają radę, więc wybór nalezy do ciebie.
Co do radia, to można je wymianić na radio na płyty CD albo nawet na USB. Koszt znikomy. Jak sie będziesz zastanawiał jakie radio kupić - jest od tego też odpowiedni dział i tam też ci doradzą.
Co do korbek w szybach - no cóż - szyby elektryczne to tylko i wyłącznie wygoda. Można bez tego żyć.
Co do sprzegła - napisz w odpowiednim dziale, a tam koledzy zapewne ci coś podpowiedzą.
Co do rozrządu - powinien on być wymieniony bezzwłocznie od razu po zakupie samochodu. Chyba, że jest udokumentowana jego wymiana i jest jeszcze czas. Udokumentowana wymiana, to mam na myśli rachunek z warsztatu, a nie słowo sprzedającego
![Wink :wink:]()
Warto też się dowiedzieć, jaki jest olej w silniku i kiedy był wymieniany - tu też przydałby się jakiś rachunek. Jak nie ma, to warto wymienić. Ale trzeba wiedzieć, jaki był wlany. Warto też wiedzieć jaki jest płyn w układzie chłodzenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...