VW golf vI - warto kupić?

22 Kwi 2010, 13:56

Dobra koniec tego OT,niech kolega samuraj napisze potem co i jak z tym Golfem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Kwi 2010, 20:20

TFSI napisał(a):Tak czytam te wasze posty i mi sie śmiać chce.illusion zrozumiesz wkońcu że my nie mieszkamy w Wlkp. gdzie ceny aut są zaniżane i co drugie praktycznie auto tam sprowadzone jest bite (Wielkopolska ma pierwsze miejsce pod względem aut sprowadzanych).A co do tego Golfa z linku to barol ma racje,cena jest zaniżona,na dobrego Golfa IV w dieslu trzeba wydać minmum 12-13tys.zł.Pamiętam jak jakiś czas temu był temat kolegi stasowskiego121 który szukał też Golfa IV tylko że bodajże dla wujka i sam powiedział że za taką cene jak ma ten Golf w linku to nic dobrego nie będzie więc kolego ilusion najpierw sie zastanów jak coś napiszesz bo potrafisz tylko po kimś pojechać a i tak do tematu nic nie wniesiesz.A ten Golf jeśli by sie okazal dobry to brat samuraja trafił na jedną z okazji.Zresztą prosze bardzo zobacz sobie sam po ile stoją takie Golfy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
barol91 napisał(a):Nie jeżdzi sie rocznikiem lecz stanem auta,czasami lepiej zapłacić więcej i mieć pewniejsze auto niż kupić za grosze i żeby więcej stało jak jeżdziło.
illusion napisał(a):golf IV z 1998 rocznik 10 000 to cena zanizona?? 8 000 to max ile bym dal za takiego golfa, kumpel kupil wlasnie za 8 tys, jezdzi bez awaryjnie od dwoch lat z polskiego salonu. Proboje wam to wyperswadowac ze jestescie robieni w bambuko a wy nadal swoje ze cena jest najwazniejsza bo jak bedzie kosztowal 12000 to juz bedzie dobry stan - bzdura !! te auta maja ponad 10 lat!!

Najwiekszy walek jaki widzialem to jak znajomy przywiozl bmw 6 z 2006 po wypadku paktycznie w czesciach za 40 000, sprzedal po 3 miesiacach za nie cale 100 kawalkow hahha niezly ubaw.

Jedno powiem PAŚĆ BYŁ z tego golfa :sad: Mechanicznie w miare ale cały po kitowany
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

22 Kwi 2010, 20:40

illusion napisał(a):znajomy przywiozl bmw 6 z 2006 po wypadku paktycznie w czesciach za 40 000, sprzedal po 3 miesiacach za nie cale 100 kawalkow hahha niezly ubaw.

Już mi się normalnie nie chce z Tobą dyskutować... Wszystkie te Golfy za psie pieniądze i inne okazje są po takich operacjach jak BMW Twojego kumpla. Też bym nie dał 14 tyś za 12 letniego Golfa ale one w dobrym stanie chodzą właśnie w takich cenach! Raz na zawsze - okazje trafiają się raz na 1000 aut.

EDIT
samurajsj700 napisał(a):Jedno powiem PAŚĆ BYŁ z tego golfa :sad: Mechanicznie w miare ale cały po kitowany

No właśnie...
Ostatnio edytowany przez Kubuch, 22 Kwi 2010, 20:42, edytowano w sumie 1 raz
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

22 Kwi 2010, 20:41

Powodzenia życzę z 10 - cio letnim nawet Golfem TDI za 8 nawet 10 kafli. Jakość się ceni kolego i tego nie zmienisz. mając 14 kafli możesz się rozglądać za najsłabszym 90 konnym TDI a przy odrobinie szczęścia możesz trafić wersję 110 konną ale w większości są to dłuższe trasy do pokonania ;) Ale kto szuka znajduje. Jeśli tyle masz i chcesz Golfa IV to szukaj zagazowanej benzynki 1.6 16V. A i analizując polskie realia nie wierz w przebiegi rzędu 180 tyś - to standard, do tylu właśnie się wycofuje liczniki by klient zwrócił w ogóle na niego swoją uwagę.
A co do mojego wujka dla którego szukałem właśnie takiej maszyny to też się uparł że za 15 tyś chce max 200 tyś km, nie starszy niż 98r. Zjeździł 3 województwa - giełdy, komisy, prywaciarze. Każdy jeden albo walony, albo wnętrze wyruchane że tak powiem a na liczniku magiczne 170 - 200 tyś w 13 letnim TDI.
Mówiłem mu że się wpakuje w kupe złomu - obraził się i co? Pojechał sam na giełdę bo chciał mi pokazać że można kupić a dziś jeździ Golfem IV TDI z 97r kupionego "okazyjnie" za 12 tyś. Jak go obadał znajomy mechanik to wyszło wszystko na jaw : prawy bok był rozbity - gnije rama z przodu po prawej stronie na dodatek niechlujnie prostowana, tył podwójna warstwa lakieru (klapa, błotniki) poduszki po wystrzale, przebieg 198 tyś. Wnętrze dość zadbane. Ale moim zdaniem turbo padnie niebawem - leje się olej z niego, obok wężyków, które do niego wchodzą jest taki dziwny nalot przypominający "śniedź" na klemach od akumulatora ale nie wiem co to jest.
Bliżej nie przyglądałem się osobiście temu autu a o powyższym stanie poinformował mnie ten mechanik bo jak pisałem po tej akcji wujek jest na mnie obrażony. Tak, że przestrzegam i uczulam: Co jest tanie to jest drogie jak mówi powiedzenie.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van

22 Kwi 2010, 20:51

A już brat ma na oku innego 1.6 16V :mrgreen: Podobno fajny oglądał też go dziś :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Kwi 2010, 20:53

Kupując za 19 też można się nadziać. Kupowanie używanego przez tyle lat samochodu to loteria.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...

22 Kwi 2010, 20:55

Tylko, że za 8-10 tyś to 100% mina a za 19 można ładnego trafić ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

22 Kwi 2010, 20:57

Kierunkowskaz napisał(a):Kupując za 19 też można się nadziać. Kupowanie używanego przez tyle lat samochodu to loteria.

Z każdym samochodem tak jest nawet z nowym :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Kwi 2010, 22:18

samurajsj700 napisał(a):Jedno powiem PAŚĆ BYŁ z tego golfa :sad: Mechanicznie w miare ale cały po kitowany

no i kto tu miał racje ale oczywiście na tym forum są lepsi specjaliści :roll: a co do kolegi samuraja to daj znać co i jak z tym Golfem na oku co go ma Twój brat:mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

22 Kwi 2010, 22:27

Spox :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Kwi 2010, 17:35

Jedno powiem PAŚĆ BYŁ z tego golfa :sad: Mechanicznie w miare ale cały po kitowany

Ruiny ktoś sie chciał pozbyć i dlatego taką cenę dał. Pewnie po karambolu jakimś był :???:
Za 10 tys w tej klasie z podobnego rocznika to można kupic fajnego Focusa albo Astrę II, Golfy IV i Audice A3 to wysoko wyceniane auta :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Kwi 2010, 21:56

To tak pisałem ale oczywiście nie chcieli mi wierzyć :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Kwi 2010, 22:19

No niestety też tak bywa :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Maj 2013, 19:53

co sadzicie o tym golfiku

[link do oferty na Allegro wygasł]
maciek99
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 03 1987
Auto: golf 4
Silnik: 1.8 turbo
Rok produkcji: 2002

11 Maj 2013, 20:25

Auta z salonu też się psują i to nawet te pow 100 tyś zł . Przykład Passat 2.0 i pompa oleju nie wspominając o wynalazku jakim jest wielowchaczowe zawieszenie . Można kupić dobre auto za 5-10 tyś zł ale trzeba szukać , szukać i jeszcze raz szukać . Jak pisałem wcześniej auta nowe są awaryjne ale mają gwarancję i to jedyna zaleta . Padnie ci dwumas na gwarancji jedziesz wymieniają a ty bulisz tylko za paliwo na dojazd do serwisu . Co innego jeśli ktoś szuka na wariata i na szybko powiedzmy okazji np. golf GTI zadbany sprzedawany z powodu wyjazdu za granicę za 3-4 tyś r. 2003 lub 2004 no to tragedia gotowa . Studnia bez dnia . Auto praktycznie tylko na złom.
petroniusz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 09 1998
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Citroen Saxo
Silnik: 1,5D
Rok produkcji: 2001