VW Passat B5 FL Centralny zamek

03 Lis 2011, 20:45

Witam,

Właśnie zauważyłem niepokojącą rzecz w moim samochodzie. Czekając na siostrę z kluczykami od samochodu zachciało mi się "pobawić" w złodzieja i spróbować otworzyć samochód kluczem od domu i co ciekawe udało mi się, wystarczyło tylko włożyć kawałek klucza i przekręcić. Mogę go również otworzyć np. kapslem od puszki ;) Lecz ten problem jest dla mnie dosyć poważny ponieważ mieszkam na blokowisku i chyba każdy wie jak to jest. Co teraz muszę zrobić? czeka mnie wymiana całego zamka czy coś?
czesio09
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok

04 Lis 2011, 00:45

Przeczyść wkładkę zamku(syf mógł zablokować zapadki, w takiej pozycji co umożliwia otwarcie), jeśli to nie pomoże, to już wcześniej ktoś Ci wyłamał zamek, tu pomoże tylko wymiana.
wacek1991
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

04 Lis 2011, 10:41

Wymień bębenki w drzwiach i po kłopocie. A centralny nie ma z tym nic wspólnego - jest to tylko wina części mechanicznej. Oczywiście jak zamkniesz centrlanym drzwi i nie można ich otworzyć klamką.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lis 2011, 22:00

Wymiana bębenków to jaki koszt jeśli mogę wiedzieć? i gdzie to wymienić? zwykły mechanik to zrobi?
czesio09
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok

05 Lis 2011, 23:41

Koszt niewielki i jak masz chociaż troszkę samozaparcia, to zrobisz to sam.
Mechanik oczywiście również sobie z tym poradzi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...
    Smart Fortwo w nowej edycji limitowanej "cityflame"
    Pełen kontrastu, pełen życia - smart fortwo w nowej edycji limitowanej cityflame skutecznie przyciąga spojrzenia i rozświetla serca miast. Połączenie słonecznego koloru z czarnymi dodatkami ma swój ciąg dalszy w kabinie, ...