VW Passat B5 jakiś znawca pomoże?

07 Sie 2013, 19:52

tegesq napisał(a):dobrze a możecie mi powiedzieć czy jest sens w przebieraniu między :

Nie ma sensu, chyba że chcesz sobie problemów napytać, żadne z tych aut za te pieniądze nie ma prawa być dobrym samochodem. Opel z tym silnikiem diesla nie jest udanym wyborem silniki nie są ani ciekawe do jazdy ani tanie w utrzymaniu i naprawach, a mazda...no cóż, jak ona ma 120 tyś....Poza tym żadnym z tych aut nie można wracać na kołach, pojazdy nie są dopuszczone do ruchu w PL, w najlepszym wypadku 500zł mandatu, przy stłuczce, no cóż...podejrzewam, że ubezpieczyciel wykpił by się wypłaty odszkodowania.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

07 Sie 2013, 20:43

Vectra ok ale nie DTI ! Co do Mazdy to uważaj na rdze.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Sie 2013, 23:25

to może jesteście w stanie zaproponować samochody w podobnej cenie ,którymi mógłbym się zainteresować ,tłumacząc taki wybór(czemu taki silnik a nie inny,ewentualne koszty i co mogę się po nich spodziewać i na co zwracać uwage... itp.itd.) ?
silnik do 2.0
Sedan
cena do 15 ewentualnie 16tyś.
Pozdrawiam.
tegesq
Nowicjusz

Auto: Nie mam

08 Sie 2013, 05:15

Z jakiego rejonu jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Sie 2013, 07:40

Do 16 tyś powinno udać się kupić vectrę, ale szukaj z silnikami benzynowymi 1.6 lub 1.8 i nie rzuć się w wir full wypasu tylko skup się na stanie technicznym. Passat TDI też nie jest złym wyborem, jakbyś trafił takiego z oryg przebiegiem 200-250 tyś to parę lat poganiasz. Plus tdi taki, że mechanicy znają dobrze te silniki oraz dużo części zamiennych jest. W prowadzeniu też bardzo fajny bo elastyczny, niektórzy czepiają się kultury pracy, ale bez przesady, silnik konstrukcyjnie ma ok 20 lat, poza tym miałem kilka i nie jest to męczące.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

08 Sie 2013, 08:25

Dzięki wielkie za odzew ;]
Rejon wielkopolski ,ale mam czas wolny(jeszcze tydzien) więc myślę że dojazd gdzieś dalej nie sprawi mi problemu :P
Czyli pierwsza myśl najlepsza ? .. hmm ch...a jestem w kropce totalnej :P bo juz dzisiaj miałem jechać aż do Krakowa żeby Zobaczyć/Kupić samochód ...
taki o bo wydaję się bardzo realne to co tam piszę :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i jeszcze miałem na oku to:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Wychodzi na to ,że bede musiał jeszcze jeden dzień poświęcić na szukaniu i analizowaniu .. eh... B5 albo Vectra tak ? ... ch...a ..a te mazdy nie ? :? Skołowany jestem ...głowa boli od szukania i czytania kolejnych stron na temat auta silnika itd.itp. znawcą nie jestem więc przy tym wszystkim jeszcze się edukuję ... ide po :piwo:
tegesq
Nowicjusz

Auto: Nie mam

08 Sie 2013, 08:42

Odpuść sobie 6ki w cenach poniżej 19-20 tyś, bo więcej będziesz miał potem problemów niż korzyści i frajdy. Samochód poza tym że jest ładny dużo więcej sobą nie reprezentuje...Głośny przy wyższych prędkościach, sztywny i jedzie się jak wozem drabiniastym, powyżej 230-250 tyś (a tyle będą miały egzemplarze z tych lat w dolnej granicy przebiegu-nie mylić z tym co pokazuje licznik) fotel kierowcy załamuje się na boczku, szczególnie lewym i wygląda...ohydnie, są firmy co to naprawiają. Generalnie mazdy w okolicach 15-16 tyś będą miały bardzo mało wspólnego z fajnym samochodem. Odradzałem znajomemu, nie posłuchał-kupił w kwietniu za 15 tyś benzynową, wczoraj przyszedł skruszony czy mu ogłoszenie wystawię, bo trzeba uciekać... :roll: ale jak mówiłem-daruj sobie, odpuść to słyszałem-Ale ona taka ładna, może mieć ten przebieg itd. Napalił się-kupił-żałuje. Ucz się na doświadczeniu i błędach innych nie swoich. Acha-daruj sobie dalekie wycieczki po samochody-to kosztuje, a potem szkoda kasy za drogę i kupuje się sztrucla żeby mieć czym wracać i nie być w plecy.
AkuQ
Aktywny

08 Sie 2013, 17:03

Popieram przedmówce w 100%,wogóle jechać po auto więcej jak 100km to moim zdaniem strata czasu i kasy na dojazd.
Co powiesz na takie Toledo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] auto proste w budowie,silniki idealne pod gaz i w dodatku dynamiczne i ekonomiczne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012