Wspomaganie - jaki płyn?

05 Sty 2011, 22:56

Tak dziś poszperałem pod maską i zobaczyłem że mam mało płynu w zbiorniczku od wspomagania. mam pytanko jaki tam wlać, nie mam pojęcia co jest teraz zalane i w jaki sposób wymienić. dlatego wolę dolać niż wymieniać:) nic się nie stanie jak zmieszam jakieś dwa inne?
tomektychy
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

06 Sty 2011, 10:28

Zobacz jaki ma kolor i dolej takiego samego.(Powinien być zielony)
Dobrym rozwiązaniem było by wymienić na taki - [link do oferty na Allegro wygasł]
albo taki - http://www.motocombi.pl/product/id/441, ... 2-zielony-
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

06 Sty 2011, 11:07

zielony jest:) lekko zielony bym powiedział taki blady ten kolor. podjadę gdzieś na stację, kupię i doleję. dzięki Panowie za odpowiedzi w moich problemach, na tym forum przynajmniej ktoś pomoże bo na VW forum ludzi mase a na odpowiedź czekasz tydzień ;/

edit:
na aukcji doczytałęm że płyn nie może być mieszany z innym (ten pierwszy), jak kupię jakiś inny zwykły na stacji nic się nie stanie jak doleję a nie wymienię całego?nie mam pojęcia co jest teraz wlane :/
tomektychy
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

06 Sty 2011, 14:54

jeśli chcesz wlać inny to wymień, możesz kupić taki z dużą ilością chemii (obecnie produkowane mają dużo dodatków) i może zareagować albo będzie się mocno pienił, albo zupełnie się zważy
:mrgreen:
LHM ma troche lepsze właściwości,
pomijając fakt że płyn do wspomagania powinno się wymieniać co 2-3 lata :wink: dolewanie nie jest najlepszą opcją, nawet jak masz ten sam olej, powino się i tak go wymienić :wink:

zostaje jeszcze jedna opcja, jeśli nie jesteś pewien co masz wlane (bo oprócz zielonego FEBI06262 czasami się zdarza że ktoś zaleje FEBI06161 ten ma kolor żółty wyblakły żółty coś takiego)
http://www.prestone.pl/produkty/plyny-e ... niacz.html
ten możesz mieszać z wszystkim, do tego jeśli wyciek jest niewielki powinien go przystopować ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Mar 2011, 13:01

Zawsze korzystam z pomocy specjalistów w Warszawie polecam

Usunięto stronę do serwisu - reklama. MotoAlbercik.
Ostatnio edytowany przez matiberat, 01 Mar 2011, 18:33, edytowano w sumie 1 raz
matiberat
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa