WV Jetta 2006r.Smród z klimy.

10 Sie 2010, 15:13

Witam.Mam problem z klimatyzacją,a dokładnie to chyba z przewodami wentylacyjnymi.Klima była w pierwszej kolejności ozonowana,pózniej odgrzybiana.Żaden z tych dwóch procesów nie pomógł!!!Tydzień temu pojechałem do specjalistycznego serwisu klimy na czyszczenie ultradzwiękami,smród już nie jest tak intensywny ale dalej go czuć.Śmierdzi tylko gdy klima nie jest włączona!!!Po włączeniu klimy następuje silne uderzenie nieprzyjemnego zapachu ale po chwili jest ok.Wydaje mi się że zimne powietrze zabija ten odór.Brakuje mi już sił,nie wiem co dalej robić???Podobno może to być wina parownika,ale moje autko ma dopiero 4 latka wiec to trochę za wcześnie na podgnity parownik.Proszę o pomoc!!!
tomasz84
Nowicjusz

Miejscowość: holandia

15 Wrz 2010, 13:08

Hm, przez jakieś 2 lata sam unikałem z podobnego powodu używania swojej klimy, ale po czyszczeniu i odgrzybianiu było ok... Czy klima pochodziła dłuższy czas, tak żeby środki użyte do czyszczenia wyparowały ? Bo mi powiedziano, że na początku może z klimy nieco śmierdzieć...
kolens
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

15 Wrz 2010, 23:12

Na początku po odgrzybianiu faktycznie może trochę śmierdzieć. Może kup odpowiednie preparaty i filtr kabinowy i spróbuj sam wykonać zabieg odgrzybiania.
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

16 Wrz 2010, 11:20

Ja bym spróbował raz jeszcze odgrzybić ultradzwiękami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chroń środowisko! Nie wylewaj olejów gdzie bądź!
    Natknąłem się na artykuł który przedstawia kilka negatywnych aspektów wylewania olei gdzie popadnie. Wiadomo każdy z nich korzysta, ale nie każdy wie co z nimi potem robić. "Wiele ludzi, przede wszystkim właściciele ...
    Wavecamper zaprezentuje się na Poznań Motor Show
    Producent pokaże swoje modele w ramach salonu caravaningowego, który w tym roku zlokalizowany będzie w pawilonach nr 1 i nr 2. Wavecamper to legitymujący się wieloletnim doświadczeniem producent kamperów na ...