Wyjątkowa oferta z zagranicy- jak mieć pewność???

06 Mar 2011, 14:47

Witam forumowiczów, mam pytanie do wszystkich obeznanych w temacie kupowania samochodów z zagranicy. Znalazłem wyjątkowo atrakcyjną ofertę, wręcz niesamowitą (albo tak mi się wydaje). Pochodzi od osoby z UK, sam samochód jest ponoć z polskiego salonu, kierownica jak w wersji europejskiej. Sama transakcja miała by być przeprowadzona z użyciem pośrednika- oto jego strona: http://www.uk-trade-vehicle.com/index.php
Czy ktoś kiedyś współpracował z tą firmą??? Opis zakupu/sprzedaży wydaje się dosyć bezpieczny (nabywca przelewa kwotę na konto pośrednika, ten daje informację sprzedawcy który wysyła pojazd, po odbiorze nabywca ma 7 dni- albo odsyła pojazd albo zatwierdza zakup- pośrednik przelewa pieniądze na konto sprzedawcy).
Otrzymałem też w końcu numer VIN, sprawdziłem poprzez internet (wersje podstawowe programów)- marka się zgadza, kraj pochodzenia Niemcy.
Jak mogę się jeszcze ewentualnie zabezpieczyć? Czy jest w ogóle taka możliwość?
Z góry dzięki za każdą pomocną odpowiedź (jeżeli źle umieściłem temat to proszę moderatora o przeniesienie)

Pozdrawiam
"Praca to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu..."
gogosap
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

06 Mar 2011, 14:54

gogosap napisał(a):Opis zakupu/sprzedaży wydaje się dosyć bezpieczny (nabywca przelewa kwotę na konto pośrednika, ten daje informację sprzedawcy który wysyła pojazd, po odbiorze nabywca ma 7 dni- albo odsyła pojazd albo zatwierdza zakup- pośrednik przelewa pieniądze na konto sprzedawcy).

Jak nie masz co robić z piniędzmi to kupuj w ten sposob.Bądz pewny ze po wpłacie pieniedzy na konto posrednika zniknie własciciel samochodu i jego posrednik a Ty zostaniesz z ręka w ...."nocnkiu".Wysil sie i poszukaj nawet na tym forum ilu ludzi w ten wlasnie sposób zostało oszukanych.Jak chcesz byc nastepnym to mozesz zacząc juz finalizowac kupno tego samochodu.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Mar 2011, 16:04

Jak Migi60 zauważyłeś jestem raczej nowy na tym forum, nie wiem gdzie szukać bo i na stronie głównej samych działów jest ponad 40 a w każdym pewnie -set tematów. Podałem link do strony, może ktoś z korzystał z tej firmy (o ile istnieje, co sugerujesz), i na takie osoby liczyłem. Wystarczyło podać link do tematów, skoro jesteś "stałym forumowiczem" to wiesz gdzie je znaleźć. Ja nie. Wykazanie się ciętą ripostą na forum gdzie ktoś PROSI o radę jest trochę nie na miejscu. Ale przekaz zrozumiałem.
gogosap
Nowicjusz

06 Mar 2011, 17:03

Lepiej kup cukierki dzieciom czy komukolwiek niż bawić się w takie coś... Oszustwo i tyle...
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

06 Mar 2011, 17:07

poczytaj tutaj :
http://sprowadzanieaut-czeslaw555.blogs ... onych.html
nie daj się nabrać i nie kupuj ,równie dobrze możesz przelać kasę na moje konto + prowizja i zwrot kosztów i przejadę się i zobaczę co to jest .Oczywiście wiem że tak nie zrobisz, napisz do sprzedającego że przyjedziesz jednak do niego i zapytaj gdzie możesz obejrzeć auto
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.

06 Mar 2011, 17:51

przyznam,że pierwsze slysze o takich transakcjach :!: ale zalatuje na kilometr,lepiej sobie samemu sprowadzić :shock:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Opel Mokka to zupełnie nowy SUV który będzie dostępny ze zmodernizowanym bagażnikiem rowerowym FlexFix drugiej generacji, umożliwiającym przewożenie nawet trzech rowerów. Ulepszony system przewozu rowerów ...

06 Mar 2011, 18:08

Chyba wierzysz że Święty Mikołaj istnieje, skoro wierzysz w takie oferty.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

06 Mar 2011, 19:43

gogosap napisał(a):Ale przekaz zrozumiałem.

Byc moze ze troche mój ton wypowiedzi Ciebie uraził.Ja jednak znam takie proste słowo jak-przepraszam/jestem troche z innej epoki :wink: /Owszem ze troche juz na tym forum dzieciolę jednak jak się pofatygujesz i kukniesz na moj wiek to sie nie dziw ze nie wszystko tu ogarniam lub po prostu juz mi sie nie chce do tego dochodzic.Sa od tego młodsi i z tego co zobaczyłem to juz to zrobili.Myśle ze będzie dalej wszystko ok ale pod warunkiem ze nie bedziesz kolejnym madrym po ......szkodzie..... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

06 Mar 2011, 20:35

No i Migi60, zaraz się inaczej pisze ;)

Dzięki wszystkim za radę i chyba zrobię jak mówicie, bo przelewanie pieniędzy na konto przed zobaczeniem pojazdu jest zbyt ryzykowne jak się nie zna firmy. Niestety takich fraud'ów jest w ogłoszeniach coraz więcej :/
gogosap
Nowicjusz

06 Mar 2011, 20:41

gogosap napisał(a): i chyba zrobię jak mówicie

Ty tu nie pisz ze "chyba".Zaczym zaczniesz dobrze o tym myślec to najpierw sie napij zimnej wody,pomyśl i jeszcze raz łyknij zimnej wody.... :!: :!:
fiko7 napisał(a):Chyba wierzysz że Święty Mikołaj istnieje, skoro wierzysz w takie oferty.

gogosap, -nie powiesz ze w to jeszcze wierzysz...Bez wzgledu w jakim jestes juz wieku.... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

06 Mar 2011, 21:56

Migi60 no to nie wiele się różnimi wiekiem .Pozdrawiam :grin:
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.

06 Mar 2011, 22:15

czeslaw555,-jezeli masz tyle co w niku no to faktycznie.... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

07 Mar 2011, 11:16

Nie, spoko, już nie wierze. Ale naszła mnie dziwna ochota podroczyć się ze sprzedającym za to że mnie tak nakręcił... :grin:
gogosap
Nowicjusz