VW Passat CC vs Mercedes C W204

Dzisiaj, 16:08

Hej! Jestem Sebastian, mam 26 lat i jestem nowy na naszym forum :D
Planuję zmianę auta i waham się pomiędzy modelami, które przedstawiłem w temacie posta. Wziąłem na tapetę Passata CC i Mercedesa C 204. Mercedes w motorze 2.2 CDI, natomiast jeśli chodzi o Passata to tutaj temat jest nieco bardziej skomplikowany. Zależy mi na przekładni automatycznej, która ani w przypadku Volkswagena w przypadku konserwacji, ani Mercedesa nie powinna sprawiać wielkich problemów. Nie jestem kierowcą, który pędzi, nie mam ciężkiej nogi - bardziej zależy mi na wygodzie, komforcie z jazdy i tym, aby jeździło się jak najbardziej przyjemnie. Za VW przemawia jego bogate wyposażenie i oryginalny, ciekawy, agresywny wygląd, natomiast Mercedes to Mercedes.
Chciałbym, żeby wypowiedziały się osoby, które miały styczność, z którymś z tych modeli (a może z dwoma) i będą w stanie coś więcej powiedzieć z doświadczenia na temat tych dwóch maszyn. Budżet 35k.

Z góry wszystkim dziękuję za poświęcony czas :)
sebaelo99
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie auto z 3 niezależnymi fotelami ISOFIX z tyłu?
    Jakie auto rodzinne warte jest obecnie uwagi? Wymagania: 3 niezależne fotele z tyłu na ISOFIX (2 foteliki + na środku dorosła osoba swobodnie siedząca, ew. trzeci fotelik), benzyna (najlepiej ładnie tolerująca LPG), ew. bardzo ...
    Volkswagen Atlas - 7-miejscowy SUV
    Światowa premiera Volkswagena Atlasa w Kalifornii. Nowy 7-miejscowy SUV przeznaczony na rynek Stanów Zjednoczonych został 27 października późnym wieczorem zaprezentowany na molo w Santa Monica, gdzie kończy ...