REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
niech Cię ręka boska broni, zwłaszcza, że masz fajny budżet. To auto nie jedzie, nie prowadzi się, dużo pali, jak na swoje wymiary jest ciasne w środku (zaryzykuję stwierdzenie, że w Rapidzie jest więcej miesca), wykonanie i materiały wewn. do kitu. W zasadzie jego jedynym plusem jest to, że w miarę dobrze się starzeje i na jakiejś feldze typu 19" wyglada całkiem znośnie;Łukasz45 napisał(a):Insignia A po FL
za 50k już możnaby pokusić się o K, ale lepiej faktycznie trzymać się J-tki, znaleźć fajny egzemplarz i porządnie go przeserwisować. Mimo że auto z tego samego okresu co Insignia, ogólnie sprawia lepsze wrażenie i jest przyjemniejszy w obyciu. Poziom (bez)awaryjności jak to Opel, czyli zawsze jakaś pierdoła / świecąca się kontrolka ;Łukasz45 napisał(a):Astra J
nie miałem zbytnio do czynienia, nie chcę też zaczynać burzy fekalnej, ale jeśli trafi się jakaś wersja na wypasie z małym przebiegiem i pasuje Ci to auto - czemu nie;Łukasz45 napisał(a):Skoda Rapid 1.0 TSI
j.w, nie chcę zaczynać burzy. Mają swoje plusy i minusy, ale to takie pewniaki, które za kilka lat na pewno dobrze i szybko sprzedasz (widać to po obecnej sytuacji rynkowej, zwłaszcza, jeśli chodzi o Avensisa);Łukasz45 napisał(a):Auris/Avensis
poprawny, bez jakiś mega dużych wpadek, choć trochę case Opla, czyli jakieś pierdoły będą wyskakiwać. Najprzyjemniejsze prowadzenie z wymienionych;Łukasz45 napisał(a):Focus Mk3 FL 1.6 125 KM
trochę Rapid, ale z lepszym silnikiem, w którym LPG podejdzie bez żadnych sztuczek.Łukasz45 napisał(a):Tipo 1.4 T-Jet
Łukasz45 napisał(a):Przy Rapidzie pod uwagę biorę właśnie tylko dobrze wyposażone wersje, żeby chociaż to umilało jazdę - np. taka https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/s ... HiFUo.html
Łukasz45 napisał(a): Wpadła mi jeszcze w oko Jetta, bo mam niedaleko - 2015 r., 1.4 TSI 125 KM, 160 000 przebiegu - i jak od TSI trzymałem się myślami z dala, tak od swojego mechanika usłyszałem, że te poprawione, na pasku, są już ok - faktycznie warto się zainteresować?