Wczoraj, 23:24
Witam. Nie mam już sił do tego auta. Od dwóch lat ciąglę ten sam problem, a mianowicie.. Jade spokojnie czasami 10km czasami 20 czy 40 nawet i jest okej aż nagle traci moc i korekty na każdym cylindrze -12*KW ( grupa 020 vcds ). Wyczyczony z nagaru, wymienione czujniki spalania stukowego, czyszczona pompa w baku, nowa pompa wysokiego ciśnienia, dolot ramair ( Sprawdzana szczelność ), MAF po logach wydaje się być sprawny, był problem z klapkami wirowymi, ale zostały wproramowane i jest lepiej, ale dalej auto wpada w tryb awaryjny ( Chyba tryb awaryjny ). Sprawdzam różne grupy i logi, ale nie moge dojść w czym jest problem, a każdy odsłya mnie do kogoś innego. Mam już serdecznie dość. Wydałem dwa razy wartość auta z czego i tak jest warte mniej niż za nie dałem. Jeszcze raz opisze mniej więcej jak to wygląda. Jade, rozgrzewam auto i wszystko jest spoko, korekty wszędzie 0 po prostu pięknie nawet przy przyśpieszaniu zero korekt i nagle po kilku kilometrach bam i koniec... brak mocy, nawet ruszaniu cały czas wszędzie -12*KW korekty (Timing retardation)... odłącze aku na 15 min i się resetuje ecu i jest okej i znowu to samo jade jest spoko, przygazuje kilka razy i nagle bam i to samo. Po logach nie widzę nic niepokojącego natomiast ja nie jestem mechanikiem i sie nie znam. Czy ktoś może miał taki problem albo chociaż potrafi mnie nakierować co sprawdzić ?