REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Próbowałeś na L lub 2, 3 w zależności jakie masz tam przełożenia? Drgania są cały czas jak jedziesz jednostajnie, przyspieszasz, hamujesz silnikiem?mazimazi111 napisał(a):po przełączeniu na 'D' lub 'R' drgania i po ruszeniu są dalej małe wibracje które znikają dopiero na 4 biegu.
Może tak być. Nie ma problemów z ruszaniem bez gazu i przełączaniem biegów jak przyspieszasz?mazimazi111 napisał(a):Stawia na sprzęgło hydro
Tu można by wytłumaczyć tym że jak zapinasz bieg to obroty lekko spadają i przez to czuć lekkie wibracje wystarczy że będzie jakiś luz gdzieś na poduszkach (ale poduszki masz wymienione).mazimazi111 napisał(a):No i przy postoju jak sie zmieni na D lub R tez wchodzi w małe wibracje
Masz już założone po regeneracji? Coś się zmieniło?mazimazi111 napisał(a):Dalem do regeneraci to sprzeglo
No ale wtedy problem by występował np. przy określonych obrotach a u Ciebie tak nie jest bo już na 4 biegu nie ma problemu na luzie też.mazimazi111 napisał(a):Nowy ju trzeci mechanik twierdzi ze to coś od silnika...masakra jakas
wydaje mi się że w mercu są z tyłu szersze opony wiec przerzuta nie przejdzie ale też nie ma to nic wspólnego z...Kacper napisał(a):Tak jeszcze zapytam, czy koła masz dobrze wyważone? Spróbuj wrzucić te z tyłu na przód i sprawdź czy coś się zmieni.
mazimazi111 napisał(a):No i przy postoju jak sie zmieni na D lub R tez wchodzi w małe wibracje.
No to zależy jaki ma tam rozmiar wrzucony autor do tego merca, a tego nie wiemy.Kao napisał(a):wydaje mi się że w mercu są z tyłu szersze opony wiec przerzuta nie przejdzie
Elektronika steruje hudrauliką w skrzyni dobierając odpowiednie przełożenie.Kao napisał(a):Ja tam nie bardzo na tych automatach się znam ale Panowie tam wszystkie biegi są sterowane elektronicznie czy hydraulika?