Witam, mam problem z żarówką, a raczej z jej oprawką. Pochodzą one z 307-ki z wyswietlacza wielofunkcyjnego. Oto one: Probowałem te blaszki odgiąć żeby sie naprostowały ale nie są takie łatwe:) Czy wogóle da się to zdjąć? Pewnie wyjdzie taniej niż kupując zarówke z oprawką razem.
michaus napisał(a):Probowałem te blaszki odgiąć żeby sie naprostowały ale nie są takie łatwe:)
Czemu chcesz je odginać? Z tego co pamiętam w takich oprawkach te blaszki są specjalnie tak wyginane żeby było łatwiej założyć oprawkę i styk był lepszy. Na mój gust z tą oprawką jest wszystko ok, ale może jeszcze ktoś się wypowie.
Z czym masz dokładnie problem że chciałeś prostować blaszki?
Już się uporałem z problemem. Żeby wyjąc żarówkę nie tzreba a nawet nie można odginać tych blaszek bo służą one jako gwint, żeby oprawka trzymała sie na miejscu (no i oczywiście do styków jak już ktoś wcześniej pisał). Żarówke trzeba energicznie ale z rozwagą pociągnąc do góry. Koszt jednej żarówki to 60gr. Koszt żarówki razem z oprawką - 4zł. Koszt diody z oprawką 4zł. Jedną oprawkę musze dokupić bo ułamała mi sie właśnie ta blaszka od rozginania:)
Jak skalibrować alkomat? Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
Mitsubishi Lancer najbardziej niezawodnym modelem Mitsubishi Lancer zostało uznane przez specjalistów z firmy Warranty Direct za najbardziej niezawodny model ostatnich 15 lat. Obchodząca 15 urodziny firma poddała analizie ponad 200 tyś. aktualnych i wygasłych polis ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.