Wymiana silnika

11 Lut 2011, 21:36

Witam mam pytanie, czy istnieje możliwość wymienić silnik 1.4 hdi na 2.0 hdi w citroenie c2 rocznik 2005. A może inny motor ?? Pytam bo obawiam się że 2.0 może nie zmieścić się i mam nadzieję że mi rozwiejecie wątpliwości :)
Beckhvard
Nowicjusz

11 Lut 2011, 22:21

Kwestia czy się zmieści to raz (obstawiam że nie, a jeśli jakoś by Ci się to udało to będzie niemiłosiernie ciasno) a dwa to kwestia czy się opłaca, bo silnik to nie wszystko, wymienić na pewno będzie trzeba skrzynię, część elementów zawieszenia (o ile znajdą się takie co w ogóle będą pasować - inna skrzynia - inne półosie) komputer (a przynajmniej jego SOFT).
Boję się, że to może przewyższyć wartość rzeczywistą pojazdu, chyba, że masz dostęp po niskich pieniądzach do tych części i kogoś, kto podjąłby się próby zrobienia czegoś takiego.
Tak czy inaczej - powodzenia życzę.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

12 Lut 2011, 00:20

dzięki, tego się obawiałem :) a teraz inne pytanie bo cytrynę chyba tak zostawię. Ale mam inne pytanie ile mniej więcej kosztowało by malowanie opla corsy A GSI, obicie tapicerki ?? Sorka jesli już takie coś było
Beckhvard
Nowicjusz

13 Lut 2011, 16:05

Nie wiem jak obecnie z cenami na dzień dzisiejszy, kiedyś jak pytałem się o kompletne lakierowanie Golfa III to usłyszałem cenę 2000 zł a VW T4 3000.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997