Wypożyczalnie nie wymagające prawa jazdy ? są takie ?

02 Kwi 2013, 00:05

Witam, czy są w Polsce komisy które nie stawiają wygórowanych wymagań dotyczących wypożyczenia samochodu? Prawo jazdy od ponad roku?? karta kredytowa, zaświadczenie o zarobkach??? Prawo jazdy mam od niedawna, własnego samochodu brak - a ciężko mi coś wypożyczyć.

Mieszkam na opolszczyźnie.

pozdrawiam
kobietako
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2013
Auto: Nie mam

02 Kwi 2013, 13:11

A nie lepiej na jakiś czas sobie kupić jakieś niedrogie autko ??
Koniecznie musi być wypożyczane ?? To koszty generuje..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

03 Kwi 2013, 02:19

No właśnie myślę... szukam czegoś dobrego, i w miarę taniego, ale to i tak spory wydatek (jeszcze spłacam naukę jazdy)

Wypożyczenie auta to koszt od 50 do 150,00 zł za dobę, a auta potrzebuję tylko na wyjazdy za miasto (wystawy). Może są jakieś osoby prywatne które chcą sobie dorobić na tym polu a jednocześnie nie stawiają takich wymagań. Ja rozumiem że każdy boi się o swój samochód... ale myślę że sam fakt posiadania prawka + dowód osobisty powinno wystarczyć.
kobietako
Nowicjusz

09 Kwi 2013, 19:56

kiedyś w HDI sprawdzałem ile kosztuje samo ubezpieczenie samochodu jeśli ma się wypożyczalnie samochodów. Jest duża różnica. Przypuszczam że koszty ubezpieczenia, koszty leasingów itd - to wszystko przekłada się na końcowy koszt dla klienta.
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

11 Kwi 2013, 21:14

Ale dla mnie cena jest akurat mało istotna. Problem polega na tym, że ja mając prawo jazdy od kilku miesięcy, nie mogę wypożyczyć auta... a jeżdżę dobrze... równie dobrze nawet mocno doświadczony kierowca może stracić panowanie nad kierownicą...
kobietako
Nowicjusz