REKLAMA
Witam
Rozebrałem zacisk tylni w daily 2003 r bo miałem gumkę na tłoczku do wymiany. Po wyciśnięciu tłoka zaczęły się schody. Zawleczka z łożyskiem kulkowym,sprężynką,podkladką została w zacisku tłok wyszedł bez tego. Aby to poskładać odkręciłem śrubę zabezbieczającą i wyciągłem cały mechanizm ręcznego. Teraz mam problem tłok poskładałem z łożyskiem i śrubą tylko jak wsadzić sprężynę z zawleczką od ręcznego wewnątrz zacisku z mechanizmu zakleszczającego(kulki)??? Ta druga zawleczka ma takie wypustki nasadziłem to na tłok i poskładałem to tak,licząc że zawleczka sama wpadnie na swoje miejsce jak wkręce tłok , myliłem się nie mam ręcznego. Koncówka gdzie zaklada sie dzwignię ręcznego wsuwa mi sie do zacisku i kulki wewnątrz się nie zazębiają,pewnie zawleczka nie złapała i sprężyna nie zazębia kulek. Troche pogmatwane,ale jak ktoś to rozbierał będzie wiedział o co chodzi i może jak to poprawnie poskładać??? Proszę o pomoc przegląd mi się zbliża a tu nie ma ręcznego,musi być na to jakiś knif ???? Z góry dzięki.