26 Sty 2010, 09:47
Sprzedaje sprzedaje, ale jeden jest taki na 20 lub 50:) Nieco rozśmieszył mnie post graficka, dlatego też zapytałem nieco ironicznie:) co robic, czy kupic mlode auto jak seicento czy starszego rumpla po remoncie:) Za 10-12 tys zł poprostu tak jest, że jesli szukamy auta wyposażonego w klimatyzację, elektryczne szyby, lusterka itp to kupić można co najwyżej 8-10 letnie auto a i to poszukać dobrze trzeba zadbanego egzemplarza.
Powiedzcie co myślicie o zakupie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , jakie macie opinie dotyczące tej marki i tego modelu?
Chciałbym podsumować to, co padłow tym wątku do tej pory:
- Ford Focus, Nissan Almera i Mazda 323f w roczniku 2000 i wyżej trudno dostać dobry, zadbany samoch ód, zwykle to są juz mocno wysłużone egzemplarze
- Opel Corsa, Renault Clio- w zasięgu, z tego co zauważyłem z reguły ubożej wyposażone i jakoś mnie nie przekonują
- Opel Astra II- niezły wygląd, środek dość spartański, nie mam o Astrach najlepszej opinii, często widzi się młode egzemplarze juz mocno skorodowane
- Xsara 2.0 HDI jest do dostania za 12 tys w rocznikach więcej nawet nz 2000, często auto dobrze wyposażone (klima, komputer, elektryka) stylisyucznie też OK, jak narazie mój faworyt
- nic nie wiem o Roverach, może tkoś podzieli się wiedzą na temat modeli dostępnych do 12 tys? Może Rover 25 lub 45 w dieslu?
Co koledzy i koleżanki poradzicie jeszcze?