Zakup nowego auta - mazda 3?

09 Kwi 2018, 22:06

Witam wszystkich na forum. Jeżdżę passatem B6 - ogólnie jazda tym autkiem sprawia mi przyjemność, ma fajne przyspieszenie, lekko się prowadzi, ale przyszedł czas na zmiany. W pierwszej chwili naturalny wybór padł na kolejną generację passata B8, ale jak już zmieniać auto, to może i markę? Sytuacja w rodzinie uległa zmianie i nie potrzebuję już auta wygodnego dla całej rodziny na długie jazdy, potrzebne mi auto na dojazdy do pracy i po mieście, może więc zejść z klasy D o oczko niżej i kupić mazdę 3 za to wypasioną po zęby a w podobnej cenie co passat B8 w skromniejszej wersji? Ma bardzo ładny wygląd, ale czy nie odczuję dyskomfortu przesiadając się na auto niższej klasy? Silnik też byłby słabszy 120KM, ale w testach i opiniach jest bardzo chwalony. Auto ma posłużyć mi 7, 8 lat, czy możecie coś poradzić, czy dorze robię decydując się na mazdę 3?
Koda1
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 07 1994
Auto: VW B6
Silnik: 160kM TSI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - dane techniczne samochodu koncepcyjnego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...
    Nie jedz, nie pij, nie pisz podczas prowadzenia auta
    Wielu kierowców zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo niebezpieczne jest korzystanie z telefonu komórkowego podczas prowadzenia auta. Czy jednak wiedzą, że niemal równie groźne podczas jazdy jest jedzenie ...