Zastanawiam się nad małym do 2500 autem

11 Cze 2012, 15:56

Cześć, jestem Ola i jeżdżę fajnym naprawdę autem, Audi 80 dizel. Jednak będę potrzebowała trochę więcej jeździć po mieście. To auto ma 4,6m , a bym chciała taki do 3,6m i może być dizel - lubię dużo jeździć i za niską cenę. Tym autem się czasem parkuje trudniej, to powód że szukam jakiegoś innego.
Przez 75% jazda po różnych miastach, 25% trasy - robię czasem przez całą PL, rocznie jest bardzo różnie. Jazda czasem we 2 osoby, czasem coś przewiozę, jednak nic ciężkiego. Nie interesuje mnie ani mega-prędkość, ani bajery - audi ma tylko radio z extra wyposażenia, bo naprawdę nic więcej nie chciałam. Żadne absy/elektryczne szyby ani nic - to już było i tylko szkoda mi było nerwów nato. Wygląd też niejest priorytetem.

To co biorę pod uwagę :
Citroex AX 1,4 dizel - wiem że są problemy z belką
Peżot 106 diżel 1,5
Daihatsu szarade disel - ale podobno potrafi być bardzo upierdliwe :?:
Tico - jednak chyba tylko z gazem dorówna spalaniem dizlowi

Fiat niewchodzi w grę, oglądałam, jeździłam Sejem/CC, spalanie nie do zaakceptowania, a czasem ludzie mają problem z wyceną "to auto kosztowało 26 000..." :wink:

Więc podsumuję moje "wymagania" :D waga niska 800kilo albo mniej, w budowie prosty, wysoce niezawodny - bez bajerów, lekki, bardzo mało palący. Na trasie jadę często wieczorem/nocą/ o poranku - 4.00 rano , więc mogę się toczyć około 80km/h , wtedy niema ruchu, dlatego na prędkości mi niezależy, moim i tak niewyprzedzam bo waży ponad tonę a ma około 70km. Jak ktoś ma inne propozycje podobnych samochodów do wymienionych, piszcie. I ich wady/zalety :) ,pozdrawiam Ola
Ola122
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: audi 80

11 Cze 2012, 16:57

Ja jestem za 106,fakt też jest ta belka ale poza tym auto godne polecenia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Cze 2012, 18:22

Za tą cenę to chyba nic lepszego nie będzie.
Najbardziej patrz na stan tylnej podłogi i na belkę w 106.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTD
    GTD jest od 31 lat "dalekobieżnym ekspresem" w ofercie Golfów – w wyjątkowy sposób łączy przyjemność jazdy i osiągi samochodu sportowego ze spalaniem typowym dla małych samochodów. Teraz, na bazie ...