REKLAMA
Cześć, jestem Ola i jeżdżę fajnym naprawdę autem, Audi 80 dizel. Jednak będę potrzebowała trochę więcej jeździć po mieście. To auto ma 4,6m , a bym chciała taki do 3,6m i może być dizel - lubię dużo jeździć i za niską cenę. Tym autem się czasem parkuje trudniej, to powód że szukam jakiegoś innego.
Przez 75% jazda po różnych miastach, 25% trasy - robię czasem przez całą PL, rocznie jest bardzo różnie. Jazda czasem we 2 osoby, czasem coś przewiozę, jednak nic ciężkiego. Nie interesuje mnie ani mega-prędkość, ani bajery - audi ma tylko radio z extra wyposażenia, bo naprawdę nic więcej nie chciałam. Żadne absy/elektryczne szyby ani nic - to już było i tylko szkoda mi było nerwów nato. Wygląd też niejest priorytetem.
To co biorę pod uwagę :
Citroex AX 1,4 dizel - wiem że są problemy z belką
Peżot 106 diżel 1,5
Daihatsu szarade disel - ale podobno potrafi być bardzo upierdliwe
Tico - jednak chyba tylko z gazem dorówna spalaniem dizlowi
Fiat niewchodzi w grę, oglądałam, jeździłam Sejem/CC, spalanie nie do zaakceptowania, a czasem ludzie mają problem z wyceną "to auto kosztowało 26 000..."
Więc podsumuję moje "wymagania" waga niska 800kilo albo mniej, w budowie prosty, wysoce niezawodny - bez bajerów, lekki, bardzo mało palący. Na trasie jadę często wieczorem/nocą/ o poranku - 4.00 rano , więc mogę się toczyć około 80km/h , wtedy niema ruchu, dlatego na prędkości mi niezależy, moim i tak niewyprzedzam bo waży ponad tonę a ma około 70km. Jak ktoś ma inne propozycje podobnych samochodów do wymienionych, piszcie. I ich wady/zalety ,pozdrawiam Ola